Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 5, 2016 in International, Politic | 0 comments

Evenimente politice însemnate în atenția întregii Uniuni Europene

Săptămâna precedentă s-a încheiat cu două evenimente politice însemnate ce au captat atenția întregii Uniuni Europene. În vreme ce austriectii au fost chemați la urne pentru a-și alege noul președinte, Italia a desfășurat un referendum de revizuire a constituției lansat chiar de fostul premier Matteo Renzi.

Independentul Alexander van der Bellen l-a surclasat cu aproximativ 7 procente pe contracandidatul său populist și eurosceptic Norbert Hofer, aducând astfel o notă de încredere și echilibru scenei politice austriece. UE a prirmit cu entuziasm acest rezultat, venirea lui Alexander van der Bellen în fotoliul de președinte asigurând continuitatea politicilor de consolidare a proiectului european.

Referendumul din Italia nu a beneficiat de sprijinul majorității cetățenilor, astfel că premierul din peninsulă, Matteo Renzi, și-a anunțat demisia. Reforma constituțională viza o recalibrare a forțelor în interiorul statului în sensul reducerii birocrației și eficientizării actului de guvernare. Cu adevărat important în acest moment este ca legislativul de la Roma să gireze cu promptitudine un nou guvern astfel încât instabilitatea poltică să nu migreze către zona economică.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.