Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 28, 2013 in Politic | 0 comments

Este timpul ca si elevii romani sa se bucure de un sistem occidental si modern de invatamant

Deputatul PSD Ana Birchall a sustinut in plenul Camerei Deputatilor o declaratie despre sistemul educational din Romania si reformele pe care actualul executiv le-a implementat si continua sa o faca. Ana Birchall a afirmat ca guvernarea USL a acordat o atentie sporita domeniului educatiei inca de la preluarea mandatului.

‘De la inceputul mandatului, Executivul a acordat o atentie sporita domeniului educatiei. In mai anul trecut, cand USL a ajuns la guvernare, urmau pentru sistemul de invatamant doua evenimente extrem de importante: examenul de bacalaureat si inscrierea in clasa pregatitoare. Ministrii USL au fost obligati sa rezolve situatiile lasate de guvernarile anterioare: buget redus pentru organizarea celor doua si lipsa infrastructurii in cazul clasei pregatitoare’, a spus Ana Birchall.

Deputatul social-democrat a spus referitor la clasa pregatitoare ca anul acesta s-a acordat din partea guvernului o mai mare atentie celor care sunt implicati direct in procesul de inscriere.

‘In momentul de fata procesul de inscriere este unul mult mai simplu si mai transparent fata de cel pe care ministrii PDL il creasera. In primul rand, s-a acordat o mai mare atentie informarii parintilor, care sunt, pe langa copii, principalii actori ai acestui proces. Fata de anul trecut, acum s-a oferit posibilitatea organizarii clasei pregatitoare si in salile de la gradinite, cauza fiind lipsa unor spatii adecvate pentru aceasta grupa de varsta in scoli’, a afirmat deputatul PSD.

Ana Birchall a subliniat ca ‘de peste 20 de ani se discuta despre invatamant in fel si chip. Zeci de ministri au venit cu zeci de mii de propuneri si ‘solutii’ care au reusit sa destabilizeze complet sistemul, sa innebuneasca elevii, studentii, profesorii si parintii.’

Deputatul social-democrat a precizat ca guvernarile PDL au adus sistemul educational aproape de colaps si din cauza lipsei de curaj din partea celor in masura sa atace problemele de fond ale scolii romanesti. De asemenea, Ana Birchall a mai spus ca sistemului i-a lipsit o dezbatere reala, cu cartile pe masa cu sindicatele, cu asociatiile de parinti, cu asociatiile studentesti, astfel incat si vocea acestora sa fie ascultata cu seriozitate.

Deputatul PSD de Vaslui a avut de la inceputul mandatului de parlamentar o serie de initiative care au vizat copiii din judetul pe care il reprezinta, in special pe cei din mediul rural.

‘Chiar de la inceputul mandatului de parlamentar am continuat sa fiu preocupata de domeniul educatiei, mai ales pentru copiii din colegiul pe care il reprezint. In acest sens am avut o serie de initiative care au vizat copiii din judetul Vaslui in special din mediul rural adresand ministerului Educatiei intrebari privind solutiile pe care ministerul le are in vedere pentru solutionarea problemelor aduse la cunostinta’, a precizat Ana Birchall.

‘Sunt norocoasa sa reprezint in Parlamentul Romaniei un Colegiu care desi din punct de vedere economic se numara printre cele mai sarace si dezavantajate din tara este un Colegiu foarte bogat prin frumusetea oamenilor, a traditiilor si valorilor pe care le pastreaza si le transmite din generatie in generatie, iar colegele si colegii mei parlamentari au putut sa admire si sa aplaude pe viu acest frumos talent cand copii mei din Colegiu m-au onorat cu prezenta in Parlament’.

Ana Birchall a multumit ministrului Educatiei pentru raspunsul pe care l-a oferit cu privire la problema transportului scolar existenta in comuna Bacani din judetul Vaslui.

‘As dori sa multumesc de la tribuna parlamentului ministerului Educatiei pentru raspunsul primit cu privire la o problema existenta in comuna Bacani din judetul Vaslui, legata de transportul elevilor la liceele sau scolile profesionale din municipiul Barlad. Ministerul m-a asigurat ca situatia cu care se confrunta autoritatile din comuna Bacani va fi analizata. Sper ca se va gasi o solutionare cat mai rapida in acest caz, deoarece un mijloc de transport pentru copiii din acea zona este necesar pentru a-si putea continua studiile’, a spus deputatul social-democrat.

De asemenea, Ana Birchall a salutat curajul noului ministru, de a aborda reformele necesare in Educatie. ‘Salut determinarea si curajul actualului ministru al educatiei de a se apleca cu seriozitate asupra programei scolare, inclusiv asupra manualelor scolare!’ a spus Ana Birchall.

Deputatul PSD si-a reafirmat sprijinul pentru masurile pe care ministerul Educatiei le va lua pentru a imbunatati sistemul educational, amintind ca si in anul 2005 s-a batut pentru realizarea Pactului National pentru Educatie.

Echipa A.B.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.