Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 27, 2009 in Politic | 18 comments

Este nevoie de un nou model economic

asa sustine si Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI si fost ministru de finante, intr-un interviu publicat astazi in ziarul Adevarul.

Personal consider ca pe langa un nou model economic, asa cum propune Mihai Tanasescu, in care am fost bucuroasa se regasesc si cateva idei pe care le-am promovat impreuna cu voi si pe acest blog precum necesitatea stabilizarii sistemului bancar, increderea, stabilitatea si predictibilitatea de care are nevoie mediul de afaceri, se impune si un nou model de societate in care adevaratele valori, nu numai din politica ci din orice domeniu, sa fie recunoscute si apreciate nu sa li se dea in cap.

Iar aceasta perioada de criza poate si trebuie sa fie folosita atat pentru impunerea unui sistem meritocratic in Romania cat si pentru curatirea  clasei politice de multe buruieni ….care, la 20 de ani de la revolutie, ar fi cazul sa mai stea si pe acasa.

18 Comments

  1. Pentru a stabili un dialog decent, civilizat si argumentat cred ca trebuie sa stabilim un punct de referinta.
    Nu-i asa ca :

    1: buruiana I (cea mai daunatoare) = Iliescu
    2: buruiana II (cea mai imputita) = Nastase

  2. No shit ! Luam exemplu de la Bubba si implementam un Stimulus Plan…sau ne intoarcem la clasici, si facem un falanster!
    😀

  3. Şi eu sunt de acord cu o nouă societate, chiar am o idee cum ar trebui să fie societatea pe care mi-o doresc. Dar cum?

    • Bibliotecaru,
      adunandu-ne toti cei care gandim la fel. Simplu.

  4. Cuba-i un bun loc de adunare.

  5. @Dragos, Riddick

    Voi ati venit de buna voie aici sau v-au trimis stapanii respectiv idolii vostri portocalii? Daca e varianta a doua, spuneti-le sa trimita ceva mai de calitate, ca voi va cam simtiti in plus…

  6. Draghi, ce vorbe memorabile… au nu-i liber net-ul ?!

  7. Am un comentariu, unde era un link de la blogul lui Dick Morris (o fi intrat la spam). Sau, gata, banare?!

    • Riddick
      te rog sa respecti tonul si discutiile de pe acest blog unde ideile, chiar si cele contrare, sunt sustinute prin argumente si nu injurii. Daca doresti info tip can can folosind un limbaj adecvat te rog sa navighezi pe astfel de bloguri dar nu aici. Multumesc

  8. Nu ştiu dacă „adunarea” oferă o soluţie, ori măcar o strategie. „Adunarea”, ca să aibă coerenţă, trebuie să aibă o linie directoare acceptată de toţi. Altfel trag toţi, care încotro, şi este ca în fabula lui Alecu Donici

    Racul, broasca si o stiuca
    Intr-o zi s-au apucat,
    De pe mal in iaz s-aduca
    Un sac cu grau incarcat.

    Si la el toti se inhama
    Trag, intind, dar iau de sama,
    Ca sacul sta neclintit,
    Caci se tragea neunit.

    Racul inapoi se da,
    Broasca tot in sus salta,
    Stiuca foarte se izbea
    Si nimic nu ispravea.

    Nu stiu cine-i vinovat;
    Insa pe cat am aflat,
    Sacul in iaz nu l-au tras,
    Ci tot pe loc a ramas.

    Asa-i si la omenire,
    Cand in obsti nu-i unire.
    Nici o treaba nu se face
    Cu izbanda si cu pace.

  9. Injurii?! Imi pare rau pt. neintelegerea Dvs. Voi reveni la vreo alta tema interesanta. Cele bune.

    • Riddick
      numai bine si dvs.

  10. Ştiu acel link, l-am citit… problema este că, dacă nu se întâmplă nimic, bunele intenţii sunt fără folos. România a cunoscut câteva încercări de coalizare a opiniei publice, dar toate au sfârşit în putrefacţia disoluţiei instituţionale a scopului-ţintă. Nu numai că nu există o finalitate a unei activităţi concertate, pentru că politica acoperă totul, dar nu există nici acea concentrare, ba nu există nici activitate. Şi atunci eu la ce finalitate ar trebui să mă aştept?

    De exemplu există planul ca legea electorală să se modifice şi să se introducă 500.000 de semnături pentru preşedinte. Acest lucru implică automat că societatea română îşi poate lua la revedere de la oamenii obişnuiţi, fără bani şi fără de partid care să candideze pentru preşedinţie. Puterea de a candida se restrânge la partidele mari care pot strânge 500.000 de semnături (adică probabil primele trei cunoscute). Ar putea să pună 2 milioane de semnături pentru a nu mai fi nevoie de alegeri. La o participare de 20% din 18 mil., 2 mil. reprezintă mai mult de jumătate. Dacă tot se umblă la legea electorală, să se pună şi un prag electoral de 15% ca să ne asigurăm că nu vor mai rămâne decât 3 partide care să facă politică, asta pentru că tot vorbim despre reprezentare politică.

    Ca cetăţean, dacă sesizez din timp o astfel de ipoteză absurdă, pot face ceva?

    Doamnă Ana Birchall,
    Îmi doresc să fac ceva pentru România, orice, să ajut această ţară să nu sufere, să nu mai fie privită ca ţară la mâna a doua, să nu mai vină toţi aici să-şi arunce expiratele, să mergem şi noi, românii, cu fruntea sus prin lume. Îmi doresc să fac ceva şi România nu-mi cere să fac nimic, nici nu mă bagă în seamă, nu bagă pe nimeni cu adevărat în seamă, doar cere voturi când şi când, voturi care nu înseamnă nimic. Guvernul, Parlamentul, Preşedintele, cu toţii ţin de 20 de ani acelaşi discurs de parcă statul singur ar însemna economia ţării şi cetăţenii ar fi nişte întreţinuţi care nu contează… De ce cetăţenii trebuie să trăiască de parcă Guvernul le aruncă câte un os aşteptând aplauze şi ovaţii cu steguleţe fluturânde.

    Priveam locuitorii din Dăbuleni cum se gudurau pe lângă un preşedinte care-i făcuse persoane inferioare în idea lui de a le ponegri astfel alesul.

    Mă simt dezumanizat de lipsa de sens a vieţii mele şi nimănui nu-i pasă de asta.
    Cum spunea un băiat pe nume Arthur Schopenhauer, „Marea majoritate a oamenilor găsesc că e mult mai uşor să cerşească cerul prin rugăciune decât să-l merite prin acţiuni.”

    • Bibliotecaru
      stiu, aveti mare dreptate in ceea ce spuneti …dar eu inca sper ca putem face ceva, ca putem schimba….stiu ca pare naivitate dar trebuie sa incepem de undeva….aveti multe idei extrem de bune…persoal va multumesc ca va rupeti din timp sa imi scrieti….am invatat multe lucruri interesante din posturile dvs. pe care le-am folosit si public de exemplu revolutia morala, deci se poate face ceva daca ne unim eforturile si nu ramanem insule izolate.

  11. @Riddick

    Ti-am mai spus…

    You made three mistakes. First, you took the job. Second, you came light…

    Stii tu restu’, e din filmul tau preferat.

  12. Vad o schimbare de „culoare” la dvs?

    • Tio
      bine ai revenit pe acest blog. Nu este ceea ce crezi tu ci doar o simpla imbunatatire a prezentarii blogului….sugestiile au venit de la multi colegi si prieteni de pe blog…Cred ca arata mai bine acum. In rest raman consecventa parerilor si proiectelor mele.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.