Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 7, 2009 in Politic | 5 comments

Eliminarea orelor de sport

Asa cum am afirmat si aici , sustin mentinerea orelor de sport in programa scolara obligatorie. Nu cu eliminarea orelor de sport se face reforma in educatie ci prin adaptarea programei scolare la piata muncii astfel incat scoala romaneasca sa se transforme dintr-o scoala informativa intr-o scoala formativa, o scoala unde copilul invata nu sa memoreze si sa conspecteze ci isi dezvolta competente si acumuleaza informatie care, realmente, ii va folosi in viitor .

Din motive pe care niciodata nu le-am inteles, in general, orele de sport au fost privite ca fiind „ore pierdute” (si, de multe ori, se gaseau destul de multi parinti care faceau rost de scutiri medicale pentru aceste ore)  cand, in realitate, sportul are efect benefic asupra dezvoltarii fizice si mentale a copilului.

Sportul ajuta copii si tinerii sa fie mai aproape de scoala si mai departe de vicii.

Si… imi mai pun si eu o intrebare: daca sportul nu este important de ce s-a mai creat un minister al sportului… pe perioada de criza economica??!!

Cititi si: aici, aici, aici si aici.

5 Comments

  1. As fi foarte bucuroasa si onorata in acelas timp sa pot sa va intalnesc personal insa eu nu locuiesc in Bucuresti.Poate ca pe o adresa de messenger sau la telefon ar fi mai usor de discutat pentru inceput,ce ziceti?
    Sper sa gasim o modalitate sa discutam despre proiect
    Cu respect,Loredana

  2. E de groaza ce se intampla cu educatia din Romania! Nu numai sportul, limbile straine si disciplinele stiintifice sunt eliminate sub diverse pretexte stupide din programele scolare, ci mai nou si istoria e batjocorita. Tocmai am citit cu stupoare pe blogul lui Andrei Badin despre avertismentul academicianul Florin Constantiniu privind lichidarea istoriei nationale.

    Am impresia ca cineva vrea sa ne distruga definitv ca popor, lovindu-ne viitorul. Pentru ca asta inseamna de fapt educatia. Viitorul nostru. Cat o sa-i mai toleram pe iresponsabilii de la MEC care gireaza o asemenea agresiune?

  3. ii dau dreptate Ecaterinei Andronescu cand spune ca nu-i place cum se fac orele de sport in Romania.
    imi amintesc, din experienta de elev, cum se faceau/fac aceste ore. majoritatea scolilor nu am facilitatile necesare. sunt puse in orar de la 10 la 11, spre exemplu, elevii tre sa se schimbe, nu prea au unde, dupa ora de sport,ar trebui sa se spele etc… eu am invatat la o scoala fara sala de sport si fara teren etc. ce sport era sa facem la o ora de sport intre ora de matematica si fizica, iarna?
    ora de sport se reduce, de facto, la jumatate de ora pana ce se schimba elevii etc si nu inseamna nimic. de multe ori, aceste ore sunt transformate in ore de matematica de catre invatatori si profesori. ceea ce este un lucru bun.
    majoritatea copiilor(normali, nu de milionari PSD) fac miscare dupa scoala, sunt lasati de capul lor pe langa bloc, pe langa casa, in natura. asa ca ora de sport nu e o pierdere daca nu e organizata altfel si e pusa doar de forma in orar.
    mi se pare mai utila o varianta in care aceste ore sa fie in afara orelor de curs, sa fie sub forma unor competitii, unor activitati mai relaxante si mai angajante….
    orele de sport in formatul actual sunt mostenire de acu 20-30 de ani si intra in aceasi categorie cu orele de traforaj, de practica agricola, PTAP si alte alea..

  4. Un articol pe aceasta tema in EVZ, cu titlul „De ce fugim de sport” semnat de Dan Arsenie:

    România cea bolnavă întoarce spatele sportului. Şi se umflă. Cifrele sperie: opt milioane de români sunt supraponderali, peste jumătate dintre aceştia fiind obezi. Pentru mulţi, sportul înseamnă televizor, o mână de oameni care primesc medalii şi bani, seminţe, bere şi scandal ieftin. Chiar şi Ministerul Educaţiei nu îl vede prea diferit şi a decis că două ore de sport pe săptămână sunt prea multe pentru liceeni.

    Puteti citi intreg articolul aici.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.