Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 8, 2015 in Comunicate, Politic, Social | 0 comments

Eliminarea discriminărilor dintre femei şi bărbaţi, inclusiv pe piaţa muncii, este reglementată în proiectul meu legislativ privind egalitatea de şanse

official

Eliminarea discriminărilor dintre femei şi bărbaţi, inclusiv pe piaţa muncii, este reglementată în proiectul meu legislativ privind egalitatea de şanse

COMUNICAT DE PRESĂ

Cu ocazia Zilei naționale a egalității de șanse între femei și bărbați, sărbătorită la data de 8 mai, deputatul PSD Ana Birchall a subliniat necesitatea conștientizării pericolelor pe care le presupune discriminarea de gen. “Sărbătorirea unei zile dedicate egalității de șanse reprezintă un pas înainte în direcția promovării unui tratament egal între femei și bărbați. Discriminarea de orice fel nu are ce căuta într-o societate democratică, bazată pe valori europene. Orice formă de discriminare împotriva femeilor trebuie eliminată fiindcă afectează nu numai femeile, ci şi copiii şi familia”, a declarat Ana Birchall.

Deputatul PSD a menţionat că este iniţiatoarea unui proiect legislativ privind egalitatea de şanse care vizează crearea pârghiilor şi a instrumentelor care să permită în mod concret eliminarea discriminărilor dintre femei şi bărbaţi. „Prin acest proiect legislativ am propus înfiinţarea Agenţiei pentru egalitate de şanse care are rolul de a implementa legislaţia privind egalitatea de şanse şi tratament între bărbaţi şi femei precum şi de a monitoriza aplicarea prevederilor legislaţiei naţionale armonizate cu aquis-ul comunitar în domeniu. Astfel, eliminarea discriminărilor dintre femei şi bărbaţi, inclusiv pe piaţa muncii, este reglementată în proiectul meu de lege privind egalitatea de şanse, proiect aflat acum pe ultima sută de metri, urmând a primi raport favorabil de adoptare în Comisia de muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor”, a susţinut Ana Birchall.

Pe lângă latura legislativă, deputatul social-democrat a afirmat că “este esenţială şi schimbarea mentalităţilor din România astfel încât egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei să devină o realitate cotidiană”.

Ana Birchall a ţinut să mulţumească tuturor actorilor implicaţi în susţinerea proiectului de lege. “În această zi specială în care sărbătorim egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi vreau să transmit sincere felicitări tuturor persoanelor implicate, şi în special reprezentanţilor societăţii civilie care cu multă dedicatie au alertat autorităţile cu privire la discriminările de gen şi au promovat cu devotament şi în România necesitatea includerii la nivel legislativ a egalităţii de şanse”, a precizat deputatul PSD.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.