Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 1, 2011 in Politic | 9 comments

Egiptul acestor zile

una dintre cele mai bune analize pe care le-am citit poate fi gasita pe blogul Sorinei Matei, analiza pe care o recomand.

9 Comments

 1. Intr-adevar, o analiza interesanta. O sa citesc mai des blogul Sorinei.

 2. Egiptul tb ajutat! Ca democratie pe stomacu gol nu poate sa existe!
  Si noi ar tb sa nu mai fim asa egoisti si cand ne ducem in Egipt sa nici nu trecem pe la piramidele alea blestemate de suferinta scalvilor care le-au construit.
  Ar tb sa mergem in vizita pe la familii sarace, sa le dam ceva sa manance, sa le cunoastem suferintele. Si asa s-ar crea politici globale de cooperare cu tzarile amarate. Ca avem politicienii pe care-i meritam! Sa vedeti atunci cum candidatii ar face coada pt imbaracarea spre Africa subsahariana ca sa ajute si sa pupe copiii costelivi de acolo! 🙂
  Si atunci turistii n-ar mai fi victime ale atentatelor, ci primiti cu bratele deschise.
  Ok, nu facem asa, atunci sa nici nu ne miram daca suntem rapiti, torturati, violati si ucisi in tzari sarace. Macar sa avem demnitatea sa recunoastem ca am meritat-o!
  Un Egipt prosper, democratic si globalizat – cheia pt salvarea Africii. Dar poate nu vrem asta!

  • Hai sa vorbim discutzii………Egiptul este o tzara predominant ISLAMICA. Deci sunt o tzara ai carei cetatzeni sunt INCOMPATIBILI cu democratzia (nu intzeleg shi nu accepta democratzia de tip europen sau nord american). Daca eshti asha deshtept shi vorbeshti despre cum poate deveni Egiptul o tzara democratica shi prospera da-mi doar un singur exemplu de tzara islamica care este shi democratica.

   Sa auzim numai de bine!

    • Ok, my mistake!
     De fapt am omis ce era mai important cuvantul ARAB.
     Reformulez:
     Da-mi doar un singur exemplu de tzara ARABA (predominant islamica) care este shi democratica.

     http://en.wikipedia.org/wiki/Arab_country

     Sa auzim numai de bine!

     • Albania si Turcia au nota de trecere…
      Recunosc, exemplele sunt destul de modeste, Islamul trece printr-o faza curioasa cel putin – in Oceania/Asia de sud-est e mai putin fundamentalist decat inspre Europa/Israel, cu toate ca in Coran sunt obligati sa fie toleranti cu crestinii si evreii.
      Sa ne asteptam poate la o Rerforma de tipul celei lutherane si intre musulmani poate?! Repet, un stomac plin si o educatie mai buna i-ar ajuta f mult!

     • NB Arab: Liban 5.82 🙂

 3. Cu persmisiunea ta Ana, reiau aici niste ganduri pe care el exprimam si pe un alt blog:

  Revolutiile din Europa din ’89 au dus in final la prabusirea Uniunii Sovietice si a regimurilor comuniste.

  Vor duce evenimentele de acum din nordul Africii, prin pierderea controlului asupra “coloniilor” americane, pe fondul unor mari probleme economice a SUA si a islamofobiei generalizate din societatea americana, la prabusirea intregului sistem “vestic” girat in prezent de SUA?

  Care va fi reactia cea mai probabila a SUA, in cazul pierderii controlului in nordul Africii?

  Va fi Obama Gorbaciovul Americii?

  Cum va reactiona Israelul, care de facto dicteaza politica SUA in regiune, in cazul in care SUA nu va mai reusi sa o implementeze?

 4. As vrea sa vad si la noi miscari de protest ample,pentru incalcarea grosolana a drepturilor omului.Nu cred ca Romania va mai rezista pana la noile alegeri.Majoriatea formata in parlament fara votul oamenilor este semn de dictatura mascata de legalitate.As vrea sa vad si aici in rindul oamenilor hotarirea de a schimba acest guvern si presedinte mediocru.Romania poate mai mult.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.