Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 24, 2015 in Comunicate, Politic | 0 comments

Eforturile diplomației parlamentare depind în mod fundamental şi de profesionalizarea clasei politice

DSC_1967 DSC_1973 DSC_1981

Eforturile diplomației parlamentare depind în mod fundamental şi de profesionalizarea clasei politice

COMUNICAT DE PRESĂ

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor Ana Birchall a participat astăzi la o întâlnire cu studenţii de la facultăţile de ştiinţe politice, precum şi din cadrul Academiei de Studii Economice, printre temele abordate afându-se rolul diplomaţiei parlamentare şi al valorilor în politică. Deputatul a susţinut că eforturile diplomației parlamentare depind în mod fundamental şi de profesionalizarea clasei politice, inclusiv prin implicarea mai activă a tinerilor în politică şi în administraţie. Ana Birchall a făcut un apel ca “tinerii, oamenii competenți și dispuși să participe activ la ‘viaţa cetăţii’ să se implice şi în viaţa politică şi să luipte din interior pentru a schimba mentalitățile, impunându-şi propriile idei”.

“Dialogul şi cooperarea între parlamente, între comisiile de specialitate din diversele legislative deschid noi căi pentru promovarea intereselor României, oferind un reper important pentru dezvoltarea relațiilor economice, sociale sau culturale. Diplomaţia parlamentară, alături de diplomaţia economică şi diplomaţia tradiţională sunt instrumente esenţiale pentru promovarea intereselor României. Parlamentele trebuie să inspire, să influenţeze şi să orienteze politica, în acord cu așteptările celor care au investit încredere şi speranţă în aleşi”, le-a arătat studenţilor deputatul social-democrat Ana Birchall.

“Depășind însă considerațiile de natură teoretică, cred însă că eforturile diplomației parlamentare depind în mod fundamental şi de profesionalizarea clasei politice, de impunerea unor standarde mai ridicate, iar clasa politică în general și Parlamentul în particular au nevoie de o implicare mai puternică a tinerilor”, a declarat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene.

Ana Birchall le-a vorbit studenţilor despre momentul când a hotărât să facă pasul către politică şi a răspuns întrebărilor lor despre diplomaţia parlamentară şi viaţa politică în cadrul sesiunii interactive de întrebări şi răspunsuri. În încheiere, Ana Birchall le-a împărtăşit studenţilor că se bazează şi pe sprijinul lor, astfel încât “împreună cu toţi cei care iubesc această ţară frumoasă trebuie să impunem şi aici, acasă, un sistem meritocratic, unde să poţi să îţi întemeiezi o familie, un cămin şi să te realizezi profesional”.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.