Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 27, 2012 in Politic | 6 comments

Eficienta masurilor guvernului USL revitalizeaza piata muncii

După ce în trimestrul 2 din 2012 am avut creştere economică, ceea ce reprezintă o performanţă faţă de ultimul trimestru din 2011 şi primul trimestru din 2012, acum avem parte de încă o veste bună şi anume că şomajul a scăzut.

Conform INS, rata şomajului a fost în trimestrul al doilea de 6,9%, în scădere atât faţă de trimestrul anterior (7,6%), cât şi comparativ cu aceeaşi perioada a anului trecut (7,2%). Acest lucru înseamnă că măsurile luate de guvernul USL în vederea susţinerii economiei şi pentru crearea de locuri de muncă sunt eficiente, iar acest lucru este resimţit de piaţa muncii care dă semne de revitalizare. Este mai mult decât clar că dacă se continua politica dezastruoasă a guvernelor PDL, România avea foarte mult de suferit.

USL îşi respectă promisiunile, iar prin majorarea indemnizaţiei pentru mame la 85%, votată în Parlament, se repară o mare nedreptate provocată de guvernul Boc părinţilor. Guvernul USL demonstrează pe zi ce trece că este total diferit de fostele guverne PDL, pentru că este serios, îşi respectă promisiunile şi aplică măsuri economice viabile.

Cu siguranţă nota pozitivă susţinută de guvernul Ponta, prin care am returnat CASS încasat ilegal, am reînceput să plătim îndemnizaţia pentru însoţitorii persoanelor cu handicap, am reintrodus bursele pentru doctoranzi, am premiat sportivii români va continua.

6 Comments

 1. Da, dar USL trebuie sa aiba atentia marita, ca sa zic asa, pentru ca e in a treia luna de scadere, cel putin dupa recentul sondaj IMAS prezentat de Romania Libera si Adevarul.
  DE citit si acest articol din adevarul:
  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Reuters-Ponta-tentativa-Victoria-USL_0_781722080.html
  Cred ca ar trebui ca USL sa se concentreze pe problema scaderii reliefata de sondaje pentru ca sa stopeze aceasta tendinta si sa poata din nou creste din punct de vedere electoral. Trebuie vazut care sunt cauzele acestei scaderi…

  • „”Ce parere aveti?””
   Corect.

 2. Pe ce lume traiti d-na? Unde va faceti cumparaturile? Ati auzit de Oltchim? dar de CFR Marfa? Am citit in Capital ca utoritatile romane a au cerul, la ultima intalnire cu fondul, privatizarea 100%? Despre ca naiba vorbiti?

 3. USL nu o să mă bată niciodată pentru că respect legea şi atunci când nu mă avantajează, a declarat preşedintele suspendat Traian Băsescu .

 4. Aşa cum premierul Victor Ponta a promis, săptămâna acesta se va relua producţia la una din instalaţii, cea de „electroliză cu membrane”, de la combinatul vâlcean Oltchim. Mai trebuie spus că, până la finalul lunii, va fi reluată producţia la 60 – 65% din capacitate pe platforma Oltchim. „Noua echipa managerială numită de Guvern face eforturi pentru a negocia o reeşalonare a datoriilor faţă de Electrica Furnizare, dar şi pentru recuperarea datoriilor pe care combinatul le are de încasat de la diferite firme. În acest timp, muncitorii de la Oltchim şi-au primit bonurile de masă restante, precum şi un avans din salariul pe luna august. La sfârşitul lunii octombrie, salariaţii îşi vor primi toţi banii. De asemenea, Guvernul nostru acordă ajutoare sociale pentru 522 de angajaţi care au o situaţie financiară precară”, declară deputatul vâlcean Aurel Vlădoiu. „Guvernul îşi respectă promisiunile, iar după ce a acordat o parte din salariile restante, acum reporneşte producţia. În paralel, se poartă discuţii cu Comisia Europeană pentru acordarea acelui împrumut de salvgardare, care va fi utilizat pentru continuarea unui ciclu de producţie”, a mai spus social – democratul Vlădoiu.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.