Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 3, 2010 in Politic | 11 comments

Educatia este singura strategie care poate scoate Romania din mizerie

Din nou Educatia ajunge in prim planul scenei politice, dar nicidecum asa cum ar fi fost de dorit. Banii pentru profesori continua a fi marul discordiei. Protestul cadrelor didactice e legitim. Daca exista bani pentru alte domenii TREBUIE sa existe si pentru invatamant, pentru ca invatamantul este SOLUTIA si nu problema. Iar Guvernul Roman trebuie sa inteleaga ca Educatia este singura STRATEGIE care poate scoate Romania din mizerie pe termen lung.

In mod evident se doreste reducerea cheltuielilor cu invatamantul, fara a tine cont de oportunitatea acestui demers. Solicit dlui ministru sa explice de unde a reiesit cifra rotunda de 15000 si nu 14372 de exemplu? Este mai mult decat evident ca aceasta cifra a fost scrisa intr-un birou ca sa nu spun „scoasa din burta” fara a analiza realitatea din scolile romanesti.

Ne-am fi asteptat ca ministrul Educatiei sa fie cel pare sa pledeze cauza invatamantului in fata colegilor sai de Guvern si sa lupte pentru a ridica nivelul acestuia. Cu siguranta ca mai putini profesori nu vor asigura o calitate mai buna, iar noi avem nevoie MAINE de oamenii instruiti astazi chiar de profesori prost platiti si amenintati cu disponibilizarea.

Domnule ministru, dumneavoastra v-ati da la o astfel de scoala copilul?

Facem apel la toate partile implicate in conflict sa il rezolve pe cale amiabila in asa fel incat procesul de invatamant sa nu aiba de suferit.

11 Comments

  1. In SUA, desi este criza economica , cheltuielile pentru domeniul Educatie au crescut. La noi, scad in fiecare an. Dar ei il au pe Obama. Noi il avem pe Basescu. Ce mare diferenta!

    • Daniel Malaelea
      aveti dreptate

  2. Istoria se repeta in fiecare an cu bugetul pentru educatie, sanatate etc.
    Explicatia este simpla shi dureroasa: Romania nu este inca o democratie autentica ci numai una declarativa (surogat). Am sa ma explic:
    Separarea puterilor in stat nu este pe deplin realizata (vezi putera judecatoreasca).
    Drepturile omului nu sunt respectate.
    Legile care reglementeaza functionarea institutiilor importante in stat (invatamant, sanatate, etc…..)sunt „ruginite” shi nu sunt nici pe departe in acord cu vremurile in care traim.
    Romanuia este inca un stat polietenesco-securist.
    Romania este printre statele fruntashe din lume d.p.d.v al coruptiei shi crimei organizate.
    Si multe altele…..dar ce e mai grav este ca responsabil pentru cei 20 de ani petrecuti fara prea mari realizari este intregul (ma rog majoritatea) popor roman shi nu numai „CEI ALESI”.(Nu tin cu „URSUL” dar trebuie sa fiu corect).
    Mentalitatea bat-o vina se schimba greu…dar ce este shi mai trist este ca in loc sa se formeze o noua generatie cu o noua mentalitate se formeaza o noua generatie care imprumuta mentalitatii de la cei mai in varsta (nevoia acuta de a avea un TATIC „all the time”.
    Saracu Brucan,… toata lumea (inclusiv „Bunicuta”) il blama cand a zis 20 de ani…..
    Deci in concluzie, dupa umila mea parere Romania mai are nevoie de inca 20 ani ca sa se curete de „Evil”(fig).

    • Un emigrant din CANADA
      Brucan avea dreptate …din nefericire dar imi e teama ca si dvs. aveti mare dreptate

  3. BlogWidget – ALEGE CEVA COOL PENTRU BLOGUL TAU !
    Am implinit un an de activitate. Te asteptam la noi pentru a-ti oferi un widget, banner, plugin-wp, sau doar o idee pentru a adauga un plus de look si functionalitate blogului tau!

    • loredana
      ai dreptate

  4. Nu ştiu dacă observă cineva, ministerele în general se agită pentru a-şi mulţumi salariaţii şi nu au ca obiectiv îndeplinirea în bune condiţii a sarcinii ce le revine.

    Educaţia se agită pentru a numi inspectori şi a mulţumi profesorii să nu facă grevă, nicidecum să se ajungă la absolvenţi mai valoroşi.

    Sănătatea se agită mai mult pentru salariile cadrelor medicale, pentru ca ele să nu facă grevă, şi mai puţin pentru calitatea serviciului medical şi sănătatea societăţii în ansamblu.

    Armata se agită pentru a mulţumi ofiţerii şi nu pentru securitatea ţări, şi nici pentru asigurarea dotării armatei cu arme şi maşini corespunzătoare locului de conflict, cerinţă căzută pe locul al doilea sau al treilea.
    Şi aşa mai departe…

    • Bibliotecaru
      si nu ar fi timpul sa se schimbe ceva??!!!

  5. Stimată doamnă,
    Eu fac tot ce pot, tot ce-mi dă voie sistemul instituţional din România să fac. Mai mult decât să mă implic cu propria voce, nu am forţă să fac ceva.

  6. tara ne vrea prosti.
    cu cat procentul de analfabeti este mai mare cu atat sunt mai usor de manevrat

Trackbacks/Pingbacks

  1. Angajari si disponibilizari | Ana Birchall - [...] pentru a justifica cine pleaca si de unde tradeaza o decizie politica heirupista (similara cu aceasta) si nicidecum o…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.