Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 18, 2015 in Comunicate, International, Politic, Social | 0 comments

După votul de adoptare dat astăzi de Camera Deputaților, mă aștept ca și Senatul, în calitate de cameră decizională, să ratifice cât mai curând Convenția de la Istanbul

birchall_ana1

Ana Birchall: După votul de adoptare dat astăzi de Camera Deputaților, mă aștept ca și Senatul, în calitate de cameră decizională, să ratifice cât mai curând Convenția de la Istanbul

COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul PSD Ana Birchall a susținut de la tribuna Camerei Deputaților necesitatea ratificării cu celeritate a Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeii şi a violenţei domestice, cunoscută şi sub numele de Convenţia de la Istanbul. “Cred că este şi de datoria noastră, a Parlamentului, să transformăm cât mai curând un reper istoric pentru România în voință politică și, de aceea, mă aștept ca și Senatul, în calitate de cameră decizională pentru acest proiect legislativ, după votul de adoptare dat astăzi de Camera Deputaților, să ratifice cât mai curând Convenţia de la Istanbul”, a declarat deputatul PSD Ana Birchall.

În alocuţiunea ei, Ana Birchall a subliniat necesitatea adoptării acestui proiect legislativ, pentru că şi România se numără, din păcate, printre ţările care se confruntă cu consecinţele distrugătoare ale violenţei, pornind de la violenţa domestică, violenţa împotriva femeilor sau violenţa împotriva copiilor. “Violenţa împotriva femeilor a reprezentat în ultimele decenii unul dintre fenomenele cu cele mai grave consecinţe asupra dezvoltării armonioase a unei societăţi, întrucât nu afectează doar o anumită categorie socială sau o anumită regiune, ci poate afecta orice persoană, din orice colţ al lumii. Pentru toate femeile care din păcate încă se simt în nesiguranţă în propria casă sau pe stradă din cauza oricărui tip de violenţă, Convenţia de la Istanbul este un instrument foarte important de protecţie”, a susţinut Ana Birchall.

În final, Ana Birchall a salutat adoptarea de către Camera Deputaţilor a acestui important proiect legislativ pentru toate femeile din România şi a precizat că votul din plen a reprezentat încununarea unui obiectiv important al său în calitate de parlamentar de referinţă al legislativului român la Consiliul Europei pentru problema eliminării violenţei împotriva femeilor. “Mă bucur că, alături de legea egalităţii de şanse, iniţiată de mine, adoptată de Parlament şi promulgată de preşedinte, care a eliminat inclusiv violenţa economică împotriva femeilor instituind respectarea principiului unei remuneraţii egale pentru muncă de valoare egală, astăzi, prin semnarea şi ratificarea de către Camera Deputaţilor a Convenţiei de la Istanbul, toate eforturile instituţionale şi personale au dat rezultate. România se obligă astfel să schimbe legile, să introducă politici publice mai cuprinzătoare şi să aloce resursele necesare pentru a crea o zonă de toleranţă zero faţă de violenţa de orice fel împotriva femeilor: fizică, psihică, emoţională, economică, dar şi sub forma discriminării pe piaţa muncii. Prin votul de astăzi spunem un NU hotărât violenţei de orice fel, pentru că violenţa naşte violenţă”, a concluzionat deputatul PSD Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.