Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 15, 2014 in Comunicate, Featured, Politic | 0 comments

Dublarea alocațiilor pentru copiii proveniți din familii sărace reprezintă încă o măsură de reparație și de echitate socială a Guvernării Ponta

COMUNICAT DE PRESĂ.

„Majorarea alocațiilor pentru copii, o măsură socială pentru care m-am bătut încă din prima zi de mandat, introducând și o propunere legislativă în acest sens, o măsură socială atât de necesară inclusiv pentru mulți copii din județul Vaslui, reprezintă o certitudine a noului model social și economic promovat de Victor Ponta. Dublarea alocațiilor pentru copiii proveniți din familii sărace reprezintă încă o măsură de reparație și de echitate socială a Guvernării Ponta” a declarat deputatul PSD de Vaslui Ana Birchall.

„Victor Ponta continuă să facă dreptate, să reducă inechitatea socială și să fie alături și de românii care au cea mai mare nevoie de ajutor. Aproximativ 500.000 de copii care provin din familii cu venituri reduse și 600.000 de copii din diverse sisteme instituționalizate, în total, 1.1 milioane de copii vor beneficia de dublarea alocației, fiind un ajutor real pentru copii, dar și pentru familiile dezavantajate.

Modelul economic promovat de Guvernarea Ponta încă din prima zi de mandat se demonstrează a fi un model necesar pentru România.  În timp ce regimul Băsescu, continuat acum prin Klaus Iohannis, a crescut TVA, a tăiat salarii, a impozitat pensii și a blocat dezvoltarea economiei, Victor Ponta a reușit prin politicile economice și sociale să relanseze economia românească. Guvernul Ponta a dat salariaților și pensionarilor banii tăiați de guvernul Boc, a majorat pensiile peste rata inflației, a redus TVA-ul la pâine, a redeschis spitale, a plătit drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap și a continuat politica de creare de locuri de muncă, de exemplu. De asemenea, începând cu ianuarie 2015, alocațiile de hrană vor fi dublate pentru copiii instituționalizați, indemnizațiile persoanelor cu handicap vor fi majorate, alături de pensii și de salariul minim pe economie” a arătat Ana Birchall.

„Beneficiile creșterii economice promovate de Guvernarea Ponta trebuie să se distribuie echitabil prin continuarea stimulării mediului economic și prin măsuri de creștere a veniturilor populației. În această toamnă, trebuie sa ducem schimbarea până la capăt! Așa cum un nou model social și economic promovat de guvernarea Ponta își arată roadele, România are nevoie mai mult decât oricând de un nou model de președinte care realmente să unească românii și să promoveze România și interesul național, așa cum această țară merită.” a mai declarat Ana Birchall, deputat PSD de Vaslui.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.