Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 20, 2010 in Politic | 0 comments

Dle Funeriu va mai aduceti aminte de aceasta scrisoare??!!!

Scrisoare deschis adresata de oamenii de stiinta din diaspora  candidatilor la presedintie si sefilor de partide politice din România

Domnilor,

Semnatarii acestei scrisori deschise sunt profesori universitari şi cercetători români care lucrează temporar sau definitiv în strainatate. Urmărim cu interes şi în permanenţă evenimentele din ţară şi ne adresăm dumneavoastră pentru a ne exprima profunda îngrijorare faţă de situaţia actuală şi mai ales faţă de perspectivele cercetarii ştiinţifice din România. Importanţa cercetarii ştiinţifice, riscurile şi dramatismul situaţiei sunt insuficient întelese sau sunt ignorate de catre clasa politica de orice culoare. Demersul nostru se alatura numeroaselor interpelari mai vechi sau mai recente ale cercetatorilor romani din Romania sau din strainatate, ramase pana acum fara ecou la nivel politic-decizional.

In lumea de azi lupta pentru suprematia economica si tehnologica, in care se angajeaza numai marile puteri, este dublata de o lupta pentru suprematie intelectuala, in care se inscriu toate statele, indiferent de marime. Absenta din aceasta lupta descalifica o tara, cu efecte care pot fi dramatice. Medicina, economia, politica si istoria – pana la productia industriala, mecanica agricola si reciclarea deseurilor, necesita astazi, in majoritatea tarilor lumii, metode elaborate pe baze stiintifice.

Mai multe aici.  

Va solicit sa raspundeti public, in regim de urgenta, la toate intrebarile asumante semnand aceasta scrisoare. Sper ca atunci cand ati semnat aceasta scrisoare nu a fost un simplu exercitiu de imagine!!!!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.