Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 16, 2009 in Politic | 10 comments

Dizolv Parlamentul pe 7 decembrie …

…asa sustine Presedintele Basescu. Ce nebunie?!

Cu siguranta se impune o revizuire a Constitutiei care sa stabileasca clar drepturile si obligatiile fiecarei institutii…si pedepsele (pedepse reale!!! ) pentru cei care nu respecta aceste prevederi…indiferent cum ii cheama si de unde vin!

Mai multe aici.

10 Comments

 1. Texte debitate de un disperat pentru niste tampitzi. Poate sa faca acest lucru doar daca Parlamentul nu aproba un guvern in 60 de zile. Pana in 7 decembrie sunt mai putin de 60 de zile. Iar afirmatia ca il dizolva in 7 dec chiar si daca pierde alegerile, e demna de azilul de nebuni.

 2. Asa ne trebuie. avem betivul /presedintele pe care il meritam. daca romanii cred ca era mai bine pe vremea lui Ceausescu inseamna ca Base poate sa faca ce vrea.

  • mcgogoo
   si mai avem o dictatura a non valorilor

  • Draghi
   ce pot sa spun mai mult decat ca asa arata o tara dominata de dictatura non valorilor si ca pana nu vom intelege cu totii ca acest cancer al non valorilor trebuie inlaturat imic nu se va schimba in bine.

 3. Opriti-l cumva pe acest om! Suntem o tara europeana, nu una din Africa.

  • daniel malaelea
   de acord….la vot

 4. UN SEMNAL FOARTE INGRIJORATOR:
  “AXA” CURTEA CONSTITUTIONALA- BASESCU?

  IATA CE SCRIE PRESA ca a declarat BASESCU despre Ioan Vida si despre Curtea Constitutionala, referitor la o lege legat de care a fost sesizata Curtea:

  “Mai mult, aseară, (14 octombrie 2009; n.A.) în cursul declaraţiilor publice făcute de Traian Băsescu acesta a afirmat că “mulţumeşte Curţii Constituţionale” pentru decizia de a amâna judecarea constituţionalităţii legii reorganizării unor autorităţi şi instituţii publice, care conţine inclusiv prevederea celor “10 zile de concediu fără plată al bugetarilor”.
  (…)
  “Decizia de amânare a judecării legii “10 zile fără plată” a fost considerată ca fiind o măsură binevenită, în condiţiile în care decizia Curţii este, pe de o parte, obligatorie pentru acordul cu FMI, iar pe de alta, absenţa unui Guvern în exerciţiu face imposibile eventuale modificări. Curtea a amânat judecarea întregului pachet al legilor asumate de Emil Boc, ceea ce va face ca decizia finală să fie una unitară.”

  Citatele sunt extrase din articolul cu titlul: “Curtea Constitutionala in gratiile presedintelui” semnat de Silvana Patrascanu
  (Evenimentul zilei- 15 octombrie 2009).

  IMIXTIUNEA LUI BASESCU IN DECIZIILE CURTII CONSTITIONALE- FIE SI PRINTR-UN COMENTARIU (se stie foarte bine cat de influente pot fi “simplele” comentarii ale sefului statului asupra unei instante!) LEGATE DE AMANAREA LUARII IN DISCUTIE A UNOR LEGI IMI PARE CEL MAI GRAV SIMPTOM DE PANA ACUM.

  Mare atentie la simptom!!!!!!!

 5. Dl. Basescu, partidul dumnealui si consilierii personali (juristi sau ba) interpreteaza Constitutia exclusiv dupa principiul „Tot ce nu este explicit interzis – este permis”. Trebuia oare scris „explicit” in Constitutie ca unui presedinte de tara ii este INTERZIS sa „lupte” intreg mandatul, prin toate metodele posibile, exclusiv pentru cresterea procentelor partidului din care provine si intarirea puterii executive si financiare a acestuia, simultan cu birfirea de mahala pe TV & anchetarea opozantilor politici & distrugerea celorlalte partide??? Eventual si prin racolare, santaj, amenintari? Individul asta abject, ca si inspiratorul lui – WCTudor – nu mai are ce cauta in politica unui stat european!

  Scuze ca m-am enervat, dar ce parere ai despre juristii / avocatii care interpreteaza Constitutia in folosul actualului presedinte si a partidului al carui „comandant suprem” este?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.