Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 21, 2011 in Politic | 11 comments

Discutii la Cotroceni

personal cred ca important este sa existe o negociere serioasa, in interesul real al societatii romanesti si nu interese electorale, care sa includa si principalele cerinte ale USL, daca intr-adevar se doreste un dialog si nu doar un exercitiu de imagine.

11 Comments

  1. Sunt de acord cu d-voastra dar punctul USL nu a fost de dialog a fost doar de amanare …. oare mai merita amanata modernizarea Romaniaei ???? m-a surprins foarte mult reactia D-lui Nastase ,si bucuria ca propunerile Presedintelul sunt neconstitutionale . Cinstea este neconstitutionala ????? Romania are nevoie de modernizare si din punctul meu de vedere politica de dreapta este castigatoarea crizei , nu poloticile socialiste ( vezi Grecia) .

    • Mda… in fond de ce sa traiasca grecii bine? Si romanii la fel. Singurii care au voie sa traiasca bine sunt speculantzii de la Wall Street si slugile lor, nu-i asa draga Costelis?

      • Draghi,

        Germanii ii cam acuzau pe greci si pe cei din sudul europei (Portugalia etc) ca sint cam lenesi. EU a sarit imediat si a artatat niste studii din care reiesea ca de fapt grecii , portughezii etc muncesc mai mult decit germanii. (noroc ca nu s-a pomenit de loc numele R in discutia asta). M-am ingrozit! Daca muncesc mai mult si traiesc mai prost nu poate fi decit o singura concluzie (ceva legat de IQ).

    • Tara arde si baba se piaptana ! 😀

      Ce inseamna, stimabile, pentru dumneata ‘modernizarea Romaniei’ ?
      Inseamna inchideri de spitale, scoli ? Inseamna concedieri masive in plina criza ? Inseamna risipirea banului public (rezultat din jecmanirea bugetarilor si a pensionarilor) pe telegondole de zeci de milioane de euro, pe bazine de inot care stau inchise, pe parcuri in vatra satului, pe terenuri de fotbal in panta ?

      Despre ‘constitutie’ nu discut cu analfabetii – fara suparare.
      Dar despre ce inseamna ‘politica de dreapta’ mai ca as fi curios sa te ascult …

      • Ai derptate – tocmai am vazut ca EU a oprit fondurile pentru investitii aiurea. aia doi smecheri din PDL – Udrea si Dragnea – ar trebui anchetati…

      • Mesajul oamenilor de afaceri ar trebui sa fie urmatorul : vreti investitii? aruncați la gunoi protectia sociala! Dati afara bugetarii care freaca menta ! Desfiintatii pensiile nesimtite de stat! Desfiintati ziua de lucru de 8 ore ( fiecare este liber sa munceasca cat vrea ), dreptul la week-end, dreptul la concediu platit. N-avem chef sa tinem noi in spate toți cersetorii si asistatii sociali. Nu mai platim pomenile electorale . Nu va convine? Ii iubiti pe cersetori? nu este nici o problema ! ne luam banii nu mai investim si va lasam sa muriti de foame. Cersetorii sa pornească economia!
        trebuie promovat capitalismul pur , nu socialismul pomenilor si cersetorilor .

        • Da’ pe profesorii si medicii care au mai putini bani decat un cersetor, bugetari si ei, ii dam afara? Stii costelis, treaba asta cu capitalismul pur depinde, vorba unui prostanac, de care partea a sexului te afli. Daca esti la receptor, s-ar putea sa nu iti convina.

          Iar daca esti de parere ca nu mai ai nevoie de profesori pentru ca oricum tu le stii pe toate, si nu vrei sa daruiesti copii lumii care te-a produs, de un lucru poti fi sigur. Si tu vei avea nevoie de doctori mai devreme sau mai tarziu. Iar de motivatia lor s-ar putea sa depinda viatza ta („si a celor dragi tie” am vrut sa adaug, dar mi-am dat seama ca nu exista asa ceva).

          Asta ca sa nu mai spun ca NU iti vei folosi banii pe investitzii ci pe sisteme de protectie tot mai sofisticate si pe armate personale de garzi de corp care sa te apere de furia celor pe care tu vrei sa ii lasi sa rabde de frig si de foame (in ipoteza [improbabila] ca ai avea posibilitatea sa faci asta).

          • Draghi,
            Nu toti sint bugetari
            Pai cred ca deja sint multi doctori privati si spitale private in R , Ana a terminat o facultate privata si o gramada de oameni (Vintu , Ghita etc) au bodiguarzi in R.

            Daca crezi in functia sociala a statului in domeniul educatiei , sanatatii si pensiilor ar trebui si crezi ca alte cheltuieli ale statului in birocratie , politie armata trebuie optimizate la minimul necesar si in mod absolut statul ar trebui sa iasa complet din industrie si particiarea in ea – prea multa politica si incompetenta . Atunci probabil ca incasarile la buget vor fi decente astfel incit educatia , sanatatea si sistemul de pensii se fie la un nivel rezonabil.

            Observa insa ca nu de asta vorbeste USLul (imbinarea dinamismului economiei private cu un stat frugal si eficient) dar are tot soiul de diversiuni ciudate …. Mi-e frica ca atunci cind o sa vina la putere nu o sa schime nimic si o sa explice ca e greu din cauza anilor dinainte… obisnuita technica a politicienilor. De ce nu privatizati urgent regiile de stat si folositi sumele incasate sa platiti imprumutul de la FMI?

          • marian
            ai in mare parte dreptate in ceea ce spui. De ce nu se face ce ai sugerat tu? pentru ca sunt oameni mici care se cred mari! de aia

    • A fost o vreme frumoasa cind tara se numaea RSR ! Atunci traia in mijloacele ei – se minca numai ce se producea , nu se importau lucruri daca RSR nu avea valuta corespondenta prin export (crezi ca Ceausescu ar fi fost nebun sa importe iPoduri , i Paduri sa nu mai vorbesc de magazine McDonald – mititeii si sarmalutele – fara carne ca nu se prea gasea – ar fi fost mincarea favorita in RSR). Si vestea buna! – nu erau datorii externe! . Parca mai aveti un Ceausescu viu – de ce nu il suportati ca presedinte din partea USLului ?

      Ai dreptate nu te uita la critici Experimentul socialist a fost incercat si nu a fost plin de success – iar daca ii auzi pe unii spunind ca noi vom face un socialism mult mai bun….. give me a break!

      Lasind la o parte organizarea teritoriala (inteleg e mai mult politica de alegeri cu toate ca ar trebui facuta. USLul are un moment unic sa-si afirme principiile sociale suportind deschis chestia cu averile ilicite – ce poate fi mai frumos decit onestitatea1

  2. Oricum Basescu nu a tinut si nu tine cont de parerea nimanui.Consultarile sunt de fatada.Interesele Romaniei au fost uitate.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.