Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 29, 2016 in Politic | 0 comments

Din serialul „Minciunile domnului ministru Ghinea”

Astăzi episodul 2: Programul Operațional de Competitivitate, 166 de proiecte de finanțare a cercetării, 403 milioane de euro, nici un contract semnat de la începutul anului.

deputat2

Pentru cineva care se laudă că memorandumul Guvernului aprobat în ședința de miercuri, 27.07.2016, confirmă la virgulă cele asumate public, domnul ministru Ghinea uită că s-a  angajat în fața Parlamentului, în ședința din 27.06.2016, că: La 1 august se termină contractarea pentru axa dedicată cercetării. Vorbim de 403 milioane de euro, pentru cercetare. Deci s-a rezolvat problema aceasta, nu mai este blocată (conform cu stenograma ședinței de la Comisia pentru afaceri europene din 27.06.2016, timp 1:30:40  pe înregistrare). Câte contracte s-au semnat, domnule ministru? Vă spun eu, domnule Ghinea, că până astăzi, 29.07.2016, nu s-a semnat nici un contract.

Este adevărat că pentru cineva care se inspiră din benzi desenate timpul are o valoare relativă și în acest week-end se va rezolva miraculos tot ce este blocat de șase luni de zile. România nu are însă timp și bani pentru glumițele estivale ale unui ministru care ne spune că lucrează pentru un viitor luminos cunoscut numai de el. Atunci când te bazezi pe cifrele din trecut la care au lucrat alții (3,2 miliarde sunt de fapt absorbție din exercițiul financiar precedent) și îți asumi merite pentru proiecte care nu îți aparțin (proiectele retrospective și fazate cu care se laudă domnul Ghinea reprezintă o inovație începută în cursul anului 2015 de miniștri anteriori) e ușor să faci profeții pentru care nu vei putea fi tras la răspundere.

Deși pozează în eroul salvator al României, prin minciunile vehiculate zilnic, domnul Ghinea este departe de eroul înaripat menționat, confundându-se cu un Joker fără umor ce gestionează trist și fără expertiză un domeniu vital pentru dezvoltarea României.

Batman, Batman reloaded! Rog share pentru a veni în sprijinul lui Batman reloaded!

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.