Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 4, 2015 in Comunicate, Economic, International, Politic, Social | 0 comments

Dezvoltarea pieţei unice digitale este a doua prioritate a Comisiei Europene, după stimularea investiţiilor

POZ_6265_r POZ_6280_r POZ_6331_r

Ana Birchall (PSD): Dezvoltarea pieţei unice digitale este a doua prioritate a Comisiei Europene, după stimularea investiţiilor

COMUNICAT DE PRESĂ

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor a organizat, marţi, 3 noiembrie, şedinţa publică pe tema ”Piaţa unică digitală – platforma pentru cea de-a treia revoluţie industrială”, eveniment la care au participat reprezentanţi ai instituţiilor şi asociaţiilor de profil din România precum şi numeroşi parlamentari. În cadrul conferinţei au fost discutate implicaţiile schimbărilor generate de progresele digitale în toate domeniile vieţii economice şi sociale, precum şi motivele pentru care este necesară o piaţă unică digitală.

Conferinţa a fost deschisă cu un mesaj de salut al preşedintelui Camerei Deputaţilor, domnul Valeriu Zgonea, care a apreciat nu numai activitatea Comisiei pentru afaceri europene, dar şi deschiderea Comisiei faţă de societatea civilă şi partenerii instituţionali, prin organizarea unor evenimente de tipul conferinţei de marţi.

Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, a subliniat importanţa pe care Uniunea Europeană o acordă dezvoltării digitale la nivelul tuturor statelor membre. “După stimularea investiţiilor, piaţa unică digitală este, deloc întâmplător, prioritatea numărul doi a actualei Comisii Europene. Confruntată cu o creştere economică anemică şi cu pericolul stagnării îndelungate, Uniunea Europeană trebuie să găsească soluţii pentru dezvoltarea durabilă. De aceea, crearea pieţei digitale unice conectate oferă această şansă”, a declarat Ana Birchall în deschiderea şedinţei.

Conferinţa a urmărit nu numai dezbaterea strategiei UE privind piaţa unică digitală, dar şi evidenţierea oportunităţilor şi a riscurilor pe care le pot aduce tehnologiile digitale. Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a ţinut să puncteze beneficiile pe care le-ar aduce piaţa unică digitală la nivelul comunităţii europene. „Avantajele pieţei unice digitale sunt multiple. Servicii de telecomunicaţii mai bune şi acces la internet, protecţie mai bună a consumatorilor pentru cumpărăturile online, preţuri de livrare mai mici, servicii e-guvernare mai eficiente, standarde înalte de protecţie a datelor, reguli mai clare pentru vânzările transfrontaliere, o mai mare interoperabilitate pentru dezvoltarea mai rapidă a produselor şi serviciilor, un mediu de stimulare a creativităţii. Bine gândită şi eficient pusă în practică, piaţa unică digitală va aduce câştiguri pentru toţi: consumatori, IMM-uri, companii”, a adăugat Ana Birchall.

“Concluziile acestei dezbateri se vor regăsi în opinia pe care Comisia o va propune pentru a fi adoptată prin hotărâre a Camerei Deputaţilor, conform procedurii în vigoare şi care va fi transmisă instituţiilor UE şi Guvernului României. Noi privim dezbaterea de azi și ca o contribuţie la configurarea agendei legislative viitoare a UE şi a României în privinţa aspectelor legate de tehnologiile digitale”, a mai susţinut Ana Birchall în cadrul şedinţei Comisiei pentru afaceri europene.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.