Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 6, 2015 in Politic | 0 comments

Principalele declarații în emisiune la Antena 3 – 5 ianuarie

1_1

“Legat de moţiunea de cenzură a liberalilor trebuie spus în primul rând că nu s-a anunţat tema. Mai bine ar fi cinstiţi şi ar recunoaşte că singurul lor scop este acela de a răsturna Guvernul şi de a crea instabilitate. Am mai aflat de asemenea din declaraţiile domniilor lor că: în primul rând, nu au o viziune de guvernare, iar în al doilea rând, nu au un program de guvernare, deşi îmi aduc aminte că domnul Cătălin Predoiu tot lucrează la acest program de guvernare de cel puţin jumătate de an.

Doamna Alina Gorghiu, alături de foarte mulţi alţi parlamentari au candidat la alegerile parlamentare pe baza proiectului USL, proiect asumat şi dus în continuare la îndeplinire de PSD, alături de PC şi UNPR, după ce vechiul PNL a fugit de la guvernare. Să vii acum să contrazici propriul program de guvernare, pe baza căruia ai intrat în Parlament mi se pare ipocrizie politică”, a declarat Ana Birchall la Antena 3.

2

Despre conferința de presă a liberalilor, “Mi-aş fi dorit ca astăzi să o aud pe doamna Alina Gorghiu vorbind despre insolvența persoanelor fizice, întrucât în perioada în care eu scriam acest proiect de lege extrem de important, dumneaei ieşea în conferinţă de presă spunând că este foarte necesară o asemenea lege, însă colegii din PNL, membri ai Comisiei juridice din Senatul României au votat împotriva acestei legi. Acum, propunerea legislativă privind insolvența persoanelor fizice a ajuns la Camera Deputaţilor şi eu mă voi lupta să fie adoptată. Acesta este un exemplu de diferenţă între fapte şi vorbe”, a mai declarat luni deputatul Ana Birchall.

3

“Proiectul Schengen este un proiect de interes naţional. Această poveste că trebuie să îndeplinim anumite criterii politice este o poveste de adormit copiii şi opinia publică. România merită şi trebuie să fie în spaţiul Schengen. România este ţinută afară din spaţiul Schengen, poate pentru ca un anumit port, Rotterdam de exemplu, să beneficieze în continuare de fluxul comercial și nu să beneficieze Constanța.

Eu sper că domnul Iohannis va condamna aceste declaraţii şi va lua o atitudine fermă referitoare la acest subiect. Vă spun cu toată fermitatea şi cu toată seriozitatea că România merită să fie în Schengen, acesta fiind un proiect pe care toate forţele politice şi toţi politicienii de bună-credinţă trebuie să-l susţină şi să nu-l mai submineze. Ceea ce cerem noi este ca România să fie judecată pe aceleaşi criterii ca şi celelalte state, şi nu pe criterii subiective”, a afirmat luni în emisiune deputatul Ana Birchall.

4

“Problema nu este dacă se înscrie Traian Băsescu în PMP. Problema a fost şi rămâne în continuare faptul că domnia sa, în calitate de Preşedinte, cu steagul României în spate a susţinut necondiţionat, în timpul campaniei electorale, un candidat şi un partid. Acum că domnul Băsescu se înscrie în PMP, se înscrie în alt partid, revine la vechea dragoste PDL, noul PNL este doar problema domniei sale, iar noi greşim că îl băgăm prea mult în seamă”, a precizat Ana Birchall, invitată în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.