Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 23, 2015 in International, Politic | 0 comments

Deputatul PSD Ana Birchall va modera dezbaterea „Pachetul pentru Frontiere Inteligente” în cadrul PE

1475942_618972151547890_4720982384674544314_n

Deputatul PSD Ana Birchall, preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, participă în perioada 23-24 februarie, la reuniunea interparlamentară de la Bruxelles pentru dezbaterea pachetului legislativ Frontiere Inteligente. Luni, Ana Birchall va modera dezbaterea cu tema „Pachetul pentru Frontiere Inteligente: provocările europene, experienţele naţionale şi calea de urmat”, organizată de Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din cadrul Parlamentului European.

Pachetul legislativ Frontiere Inteligente, lansat de Comisia Europeană, propune un sistem centralizat pentru îmbunătăţirea managementului frontierei externe, lupta împotriva migraţiei ilegale şi combaterea mai eficientă a criminalităţii şi a terorismului. România este parte a programului pilot care va permite automatizarea completă a controalelor la frontieră pentru călătorii înregistraţi în cele 13 state membre care deţin un sistem naţional de gestionare a datelor colectate la frontieră.

În cea de-a doua zi a vizitei, Ana Birchall, preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene, va avea o serie de întrevederi cu oficiali ai Comisiei Europene (CE) din Direcţia Generală (DG) Justiţie, DG Societatea Informaţională şi Media, DG Afaceri Economice şi Financiare, pe agenda discuţiilor aflându-se proiectul de lege privind insolvenţa persoanelor fizice, aflat în dezbatere în Parlamentul României. De asemenea, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor va avea o întrevedere cu echipa preşedintelui CE Jean-Claude Juncker şi alţi demnitari din cadrul Comisiei.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.