Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 27, 2013 in Politic | 0 comments

Deputatul PSD Ana Birchall apreciaza vizita premierului Victor Ponta Asia ca o miscare oportuna pentru imbunatatirea relatiilor multilaterale ale Romaniei in zona

„Extinderea relaţiilor României în zona Asiei este un imperativ pentru strategia politicii externe a Românei” a declarat Ana Birchall, secretar al Comisiei de Afaceri Europene a Camerei Deputaților.

Deputatul PSD este de părere că vizita delegaţiei guvernului în Republica Azerbaidjan, Republica Kazahstan, Republica Uzbekistan şi în Republica Populară Chineză va îmbunătăţi legăturile economice și va consolida  relațiile noastre multilaterale în zona asiatică.

„Salut deplasările oficiale ale premierului român în cele patru state din Asia Centrală, după foarte mult timp” a mai spus Ana Birchall.

Deputatul PSD a amintit faptul că vizitele externe din Asia vin în urma suitei de deplasări ale premierului în statele puternice din UE, precum Franța, Germania sau Danemarca, acolo unde Victor Ponta a pus accent pe componenta economică a contactelor bilaterale.

”Pentru prima dată în ultimii ani, România are un Guvern și un prim-ministru care desfășoară un plan concret, real, pentru atragerea de investiții în țara noastră, dar și pentru promovarea firmelor și produselor românești în statele partenere” a spus Ana Birchall.

În ceea ce privește vizita în Asia, Ana Birchall a arătat că „interesele europene în zonă determină o apropiere diplomatică faţă de Asia, din partea întregii Uniuni Europene. România se află într-o poziţie favorabilă din punct de vedere geo-politic în ceea ce priveşte asigurarea unei surse alternative de import de energie pentru Europa, dar și pentru intrarea mărfurilor din această zonă înspre statele din Vestul Europei. Putem fi un adevărat hub economic între Europa Occidentală și spațiul de la Est de România. Acum, putem valorifica mai bine decât oricând, data fiind apartenența la UE, poziția noastră geografică”.

Eforturile Guvernului și premierului de a deschide România spre piețe din Asia, inclusiv prin intermediul diplomației economice sunt de apreciat”, a adăugat deputatul PSD.

Ana Birchall a mai declarat că potenţialul economic al Asiei nu trebuie ignorat sub nicio formă în dezvoltarea strategică a relaţiilor noastre externe şi că vizita premierului Victor Ponta în cele patru state este un foarte bun început în acest sens.

Echipa A.B.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.