Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 4, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Deplasarea oficială a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, la Madrid

 

Deplasarea oficială a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, la Madrid

ANUNȚ DE PRESĂ

  

În perioada 4-5 mai 2017, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va efectua o deplasare oficială la Madrid, în cadrul căreia va avea întrevederi cu Soraya Rodríguez, președintele Comisiei mixte pentru Uniunea Europeană din Parlamentul spaniol, cu Jorge Toledo Albiñana, secretarul de stat pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării din Regatul Spaniei, cu Pascal Legai, directorului Centrului Satelitar al UE (EU SatCen). De asemenea, pe agendă este prevăzută o întrevedere cu Presfințitul Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei.

Deplasarea oficialului român va prilejui întâlniri de lucru cu oficialii spanioli pe diferite teme de interes comun aflate pe agenda europeană, printre care procesul de reflecție privind viitorul Europei, mizele și abordarea la nivel european a negocierilor Brexit, perspectivele politicilor tradiționale ale UE în contextul viitorului cadru bugetar post-2020, precum și securitatea internă a UE și funcționarea spațiului Schengen. Totodată, vor fi abordate aspecte legate de stadiul și oportunitățile de cooperare între România și Spania în planul afacerilor europene, cu accent pe comunitatea românilor din Spania care constituie în continuare un reper central al dezvoltării unui parteneriat bilateral solid.

Înainte de plecarea la Madrid, ministrul Ana Birchall a subliniat că „întrevederile programate în Spania constituie oportunități de a reafirma angajamentul și determinarea României de a participa activ la discuțiile privind viitorul UE și rolul politicilor comune, continuând să rămână alături de statele membre susținătoare ale integrării europene în eforturile de revigorare a proiectului european. Este important ca acest proces să fie bazat pe obiective consensuale și principii împărtășite și asumate de toate statele membre și instituțiile UE, motiv pentru care consultările cu partenerii spanioli sunt esențiale”.

Întrevederile de la Madrid se încadrează în seria activităților recente ale ministrului delegat pentru Afaceri Europene de a intensifica consultările și cooperarea cu reprezentanții statelor membre UE, în vederea definitivării unor abordări congruente asupra temelor de actualitate la nivel european, în contextul provocărilor actuale ale agendei europene.

 

Anunțul de presă pe pagina ministrului delegat pentru Afaceri Europene: http://afacerieuropene.mae.ro/local-news/2306

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.