Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 2, 2015 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Delegaţia Comisiei comune pentru afaceri europene din Parlamentul Irlandei efectuează o vizită oficială în România în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie

Ana_Birchall_265

Delegaţia Comisiei comune pentru afaceri europene din Parlamentul Irlandei efectuează o vizită oficială în România în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie

ANUNŢ DE PRESĂ

Delegaţia Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul Irlandei întreprinde, în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie a.c., o vizită oficială în România, la invitaţia comisiei omoloage din Camera Deputaţilor. Delegaţia irlandeză este compusă din Dominic Hannigan – preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, alături de John Halligan, Eric Byrne, Derek Keating şi Fiona Cashin.

Vizita are loc în completarea semnării, la Dublin, pe 22 octombrie 2015, de către președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și omologul său irlandez, Sean Barrett, președintele Camerei Reprezentanților, a memorandumului de înţelegere în vederea susținerii, pregătirii și îndeplinirii dimensiunii parlamentare a Președinției Consiliului Uniunii Europene, pentru perioada de dinaintea și din timpul deținerii acesteia de către România, în 2019.

Luni, 2 noiembrie, începând de la ora 14:30, delegaţia irlandeză va avea o întâlnire cu membrii Comisiilor reunite pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor şi Senat, în sala de şedinţe a Comisiei din Camera Deputaților. Întrevederea va fi urmată de o conferinţă de presă la care vor participa preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, doamna Ana Birchall şi preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Reprezentanţilor, domnul Dominic Hannigan.

Presa este invitată să participe la eveniment. Accesul reprezentanților mass-media acreditați la Camera Deputaților se face pe la intrarea S2. Jurnaliștii care doresc să participe la ședința publică și nu sunt acreditați la Parlament, sunt rugați să trimită o cerere de acreditare temporară, fie prin fax la 021-312.08.27, fie prin e-mal la adresa flux@cdep.ro.

De asemenea, în cadrul vizitei, delegaţia din Parlamentul Irlandei va mai avea o întrevedere la Ministerul Afacerilor Externe, precum şi întâlniri cu Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării şi cu membrii Grupului de prietenie România-Irlanda.

Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, a ţinut să puncteze importanţa vizitei pe care o efectuează delegaţia irlandeză în ţara noastră. „Întâlnirea cu delegaţia irlandeză confirmă că România are un prieten în Irlanda. Este o bucurie pentru mine că prieteni ai României au onorat invitaţia noastră şi sunt convinsă că întâlnirile din cadrul vizitei reprezintă un pas important înainte pentru consolidarea relaţiei excelente existente între cele două ţări”, a subliniat Ana Birchall.

Ana Birchall a precizat că Irlanda a fost de-a lungul timpului o susţinătoare a României atât din perspectiva eforturilor ţării noastre în perioada de pre-aderare, cât şi în interiorul Uniunii Europene. “În primul semestru al anului 2013, Irlanda a deţinut Preşedinţia Consiliului UE şi am colaborat îndeaproape. De asemenea, Irlanda a fost o susţinătoare a cauzei României şi înainte de integrare, iar cultivarea unei relaţii de colaborare între cele două ţări este salutară şi aduce beneficii mutuale în planurile politic, cultural sau economic”, a arătat preşedintele CAE.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.