Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 5, 2014 in Aparitii media, Politic | 0 comments

Declarații Realitatea TV- 04/11/2014

3

Referitor la alegerile din colegiul meu din Vaslui în care am câștigat în toate cele 110 sate din cele 20 de comune am spus că: „Le mulțumesc vasluienilor mei frumoși de pe Valea Tutovei, din colegiul meu Zorleni, pentru faptul că și-au acordat încrederea și votul lui Victor Ponta, arătând în felul acesta că niciodată nu s-au lăsat păcăliți de continuatorii lui Băsescu. Domnul Iohannis este continuatorul unui model de a face politică, a unui model de președinte pe care Băsescu și ai lui l-au impus. Băsescu este un model pentru Iohannis.”

9

Cu privire la aliații care vor să vină alături de Victor Ponta în turul doi: „Noi am spus de fiecare dată, în fața fiecărui român, că vrem să avem un președinte care să unească românii, nu să îi dezbine. Până la urmă este ceva firesc ca atunci când un candidat nu intră în turul doi să își manifeste susținerea față de un proiect al unui alt candidat. Eu vă spun că românii vor alege în cunoștință de cauză, uitându-se la cele două proiecte prezentate de candidații rămași în cursă” a declarat Ana Birchall la Realitatea TV.

6

Despre dezbaterile televizate între cei doi candidați: „Tocmai am aflat că domnul Iohannis fuge de cele patru dezbateri propuse la toate cele patru televiziuni care au cel mai mare rating pe teme care țin de fișa postului unui președinte: politică externă, diplomație, social și economic. Cele patru televiziuni au fost de acord. Domnului Iohannis îi este frică de dezbateri. În momentul în care ai propuneri de dezbateri care să aibă loc la patru televiziuni, eu cred că nu se poate vorbi de lipsă de neutralitate. Sunt patru teme importante. Poți să ai o dezbatere pe politică externă, pe diplomație, pe securitate, poți să ai o dezbatere pe probleme economice.

Eu vă spun sincer că îmi doresc, așa cum orice român care se uită la noi în acest moment își dorește să audă răspunsul domnului Iohannis pentru împotrivirea la măsura reducerii CAS-ului cu 5%. Pe de altă parte poate ne spune motivul pentru care consideră că majorarea salariului medicilor sau a profesorilor este o măsură electorală. De ce o măsură de ajutorare a unor copilași cum sunt cei din județul Vaslui și nu numai, venind din familii mai dezavantajate, mai sărace, înseamnă măsuri electorale? Mă refer la dublarea alocațiilor de care vor beneficia peste 500.000 de copilași.

Acestea nu sunt măsuri electorale. Pot să dau exemple de alte întrebări la care domnul Iohannis este obligat să răspundă: dacă el crede, așa cum toții am văzut, într-un model economic de austeritate, de tăieri de salarii, de impozitări de pensii? Sunt întrebări firești pe care orice român și le pune. Domnul Iohannis trebuie să răspundă, dar el fuge de aceste dezbateri. Oare de ce?” a precizat Ana Birchall la Realitatea TV.

7

Despre importanța fiecărui vot și a fiecărui român: „Îl ascultam pe domnul Săftoiu cum, cu aroganță și lipsă de respect față de votul românilor, vorbea de candidații care nu au obținut decât 0,2-0,5%. Pentru noi, pentru domnul Ponta, pentru viitorul președinte este important fiecare vot, așa cum este important fiecare român. Eu cred că după 10 ani de ură, de dezbinare, 10 ani în care societatea românească a obosit de scandal, după toate aceste lucruri care s-au întâmplat, a venit vremea să avem un președinte care să unească românii, să iubească România și românii. Un președinte care să reprezinte interesul național cu cinste, cu respect, cu mândrie și demnitate.

România este numită Grădina Maicii Domnului. Și nu degeaba este numită așa. Avem nevoie de un președinte care să unească, nu să dezbine. Dacă pentru ACL, pentru domnul Iohannis un vot nu este important, pentru noi fiecare vot, fiecare român care ne acordă încrederea și speranța ne onorează” a declarat Ana Birchall la Realitatea TV.

12

Despre rezultatul obținut la alegeri în primul tur și planurile pentru al doilea tur:„Victor Ponta și noi am scos un scor foarte bun, peste target-ul pe care ni l-am propus. Am avut un target de 37% și am obținut cu mult peste europarlamentare. Rezultatul de peste 40% ne onorează, ne responsabilizează și ne încurajează. Noi mulțumim fiecărui român și pentru fiecare vot pe care l-am primit. Diferența de 10 procente este cea mai mare diferență dintre doi candidați în ultimii 10 ani de zile.

Ce ne propunem noi? Același lucru pe care l-am făcut și până acum: să mergem în fața românilor, să le spunem că Victor Ponta vrea să fie președintele care să unească România și românii, un președinte care să reprezinte cu demnitate, mândrie și respect instituția prezidențială, interesul național, care să valorifice potențialul economic fenomenal pe care îl are România, să valorifice potențialul țării noastre de a fi un factor generator de stabilitate și securitate în această zonă frământată.
Un președinte care să nu mai dezbine, să fie capabil să lucreze cu Parlamentul, cu Guvernul și să nu mai pună bețe în roate de dimineața până seara. Un președinte care să nu mai inducă ură și dezbinare în societate, un președinte care să iubească România. Un președinte care să poată să aducă în fața românilor un alt model de președinte, un model care să iubească această țară frumoasă și de aceea fiecare vot ne onorează” a precizat Ana Birchall la Realitatea TV.

Untitled

Despre alegerile din diaspora: „În primul rând este inadmisibil ca un român să nu poată să voteze. Pentru turul doi s-au făcut o serie de propuneri. Poziția premierului este foarte fermă: dacă pe 16 noiembrie un român nu poate vota oriunde s-ar afla și dorește să voteze, toată echipa de la Externe va pleca. Eu sper ca măsurile propuse de Ministerul de Externe să poată să fie acceptate mâine în cadrul întâlnirii de la BEC. Toți cei responsabili din diversele capitale, ambasadorii, președinții de secții, consulii au fost chemați vineri în țară.
Aceste măsuri trebuie luate. Am un mare respect față de diaspora, am locuit 5 ani acolo. Pur și simplu pentru orice român care dorește să voteze noi vom face tot posibilul să poată face acest lucru. Eu îmi cer scuze pentru cei care au vrut să voteze și nu au putut. Ne vom strădui să nu se mai repete acest lucru pe 16 noiembrie” a declarat Ana Birchall la Realitatea TV.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.