Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 12, 2014 in Aparitii media, Politic | 0 comments

Declarații Digi 24 TV – 10.11.2014

Screenshot 2014-11-10 23.40.22

 

Despre alegerile din diaspora

„Aveți convingerea că cei de la MAE vor pune în aplicare decizia BEC-ului. Această tergiversare, confuzie, propagandă întreținută artificial în spațiul public nu face deloc bine imaginii României și din punctul meu de vedere trebuie să înceteze. Un comunicat BEC nu ține loc de Hotărâre BEC. În articolul 54, alin. 1-3 din legea de organizare a acestor alegeri, Legea 370/2004 nu se face nicio diferență între secțiile de vot din țară și cele din străinătate. Acolo se stipulează că turul 1 și turul 2 se organizează în aceleași secții de vot. Această manipulare grosolană trebuie să înceteze pentru că se propagă prea multe minciuni. Se dorește inducerea în opinia publică a ideii că noi ne-am opune votului din străinătate. Fac apel la cei care se uită la noi din țară și din străinătate să vină la vot pe 16 noiembrie să își aleagă președintele. Sper să voteze Victor Ponta pentru că am demonstrat că este un altfel de președinte”, a declarat Ana Birchall la Digi 24. Screenshot 2014-11-10 23.24.53

Cu privire la proiectul de refacere USL

„Doamna Pocora, asemeni tuturor liberalilor, a fost aleasă în Parlamentul României pe baza unui proiect numit USL. Și eu am fost aleasă la fel și sunt mândră de acest lucru. Eu nu m-am dezis niciodată de acest proiect. Proiectul USL a fost un proiect frumos. Toți parlamentarii de la PNL care acum s-au dus în brațele celor de la PDL, în momentul în care au mers în fața oamenilor au spus: că ei condamnă tăierile de venituri de 25% (în realitate 40%) ale lui Boc și Băsescu; că sunt împotriva impozitării pensiilor. Și acum ce vedem? Că se dezic de aceste promisiuni. Domnul Cătălin Predoiu este cel care a semnat toate Hotărârile de Guvern în care au fost tăiate veniturile oamenilor, care au impozitat pensiile, care au luat toate acele măsuri de austeritate. Toți parlamentarii PNL care au intrat în Parlament au condamnat aceste măsuri. Noi vom reface USL-ul”, a susținut Ana Birchall la Digi 24.

Screenshot 2014-11-10 23.09.47

Despre modelul de președinte reprezentat de Victor Ponta:

„Vrem un model de președinte care să reprezinte românii cu mândrie, cu cinste, cu respect. Un președinte care să valorifice potențialul economic al României. Un președinte care să unească românii și care să iubească România. Acesta este modelul de președinte pe care noi îl promovăm. Acesta este mesajul cu care noi am fost în fața oamenilor și mergem în continuare în Vaslui și în celelalte județe. Noi suntem convinși că după 16 noiembrie vom avea un președinte care să fie mândru că este român, un președinte care să aibă frica lui Dumnezeu, care să iubească această țară frumoasă. Asta este ceea ce ne dorim. Ne-am săturat de ură și de scandal”, a declarat Ana Birchall la Digi 24.

Screenshot 2014-11-10 23.39.25

Cu privire la situația economică a României în timpul guvernării Ponta:

„În anul 2009 datoria României era de 69 de miliarde de lei, reprezentând 13,4%. În 2012 datoria publică a României era de 222,8 miliarde de lei reprezentând 37,3%. În 2014 este de 250,9 miliarde de lei reprezentând 39,4%. Comisia Europeană tocmai a anunțat că România are creștere economică. Vă rog să observați că modelul economic pe care pedeliștii cu Băsecu în frunte l-au promovat a îndatorat această țară extrem de mult. Cifrele sunt importante atunci când se manipulează. Domnul Iohannis nici măcar nu știe să spună care este pensia decentă în România”, a declarat Ana Birchall la Digi 24.

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.