Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 29, 2014 in Aparitii media, Politic | 0 comments

Declarații Antena 3 – 28/08/2014

10577151_569040866541019_5970065124185634330_n

Despre investirea lui Darius Vâlcov în funcţia de Ministru pentru buget, „Domnule Dumitrescu, eu nu mai bag în seamă ce spune domnul preşedinte Băsescu. Eu sper că domnul Traian Băsescu nu a dat din nou indicaţii Procuraturii sau altor organe de cercetare penală, mai ales că spunea că dânsul nu se bagă în justiţie! Ieri a făcut aşa un exerciţiu, cum foarte bine spunea colega dumneavoastră, folosind cuvinte mari precum MPO, FMI.

Mie mi-ar fi plăcut să-mi fi spus cum a negociat, în numele României la Consiliul European, fără să aibă mandat din partea celor care reprezentau politica fiscală şi economică a acestei țări, un deficit foarte slab când pentru o țară comparabilă cu România, precum Polonia, deficitul intră în vigoare în 2016.

A spus într-adevăr un lucru foarte important şi anume că România are obligaţii. Eu cred că obligaţia României şi a românilor este de a scăpa în această toamnă de acest mod de a face politică, de acest model de preşedinte `jucător`, care nu a făcut altceva decât să promoveze dezbinare şi ură în societatea românească” a arătat Ana Birchall la Antena 3.


10577151_569040866541019_5970065124185634330_n

Cu privire la declaraţiile Preşedintelui Traian Băsescu referitoare la situaţia din Ucraina, „Eu nu apreciez ce a făcut Traian Băsescu astăzi pentru că este evident pentru oricine că lucrurile în Ucraina merg din rău în mult mai rău şi chiar dacă nu este o ameninţare directă la securitatea României, sigur că ne afectează, inclusiv economic, tocmai de aceea eu susţin că era nevoie de convocarea de urgenţă a CSAT-ului. Aţi observat cât de pompos spunea `pozitia României`. Cu ce legitimitate, că deocamdată nici nu a convocat CSAT-ul ca să poţi să spui că s-a adoptat o decizie formală într-o structură a statului român?! Astăzi Preşedintele Băsescu nu a făcut altceva decât să aibă o altă încercare disperată de a se băga în seamă, dar din păcate se joacă cu lucruri mult prea importante care realmente afectează România. Ţara noastră în aceste momente trebuie să fie un factor de stabilitate în această zonă.

Bine că preşedintele Băsescu s-a consultat într-un cerc restrâns! Este dreptul domniei sale, dar în momentul în care ieşi şi spui că `România consideră că nu este o invazie`, când de fapt sunt date cel puţin de la NATO care dau indicii că ar putea fi altfel, Traian Băsescu demonstrează încă o dată că este un preşedinte slab, foarte slab, care nu are nici un proiect serios de politică externă şi care priveşte în faţă o realitate externă fără să o înţeleagă. Domnia sa a făcut această declaraţie fără să se consulte într-un cadru instituţional şi fără să implice instituţional factorii decidenţi din această ţară.

În opinia noastră, trebuia de urgenţă convocat un CSAT pentru că această situaţie afectează România, repet, inclusiv economic. Eu cred că Băsescu niciodată nu iese şi nu spune ceva fără să nu aibă în spate interesul lui strict personal şi al alor lui. Eu cred că Traian Băsescu, măcar acum, pe sfârşit de mandat, ar fi trebuit să aibă interesul României în inimă şi din păcate nu-l are!

Traian Băsescu s-a dovedit în continuare un preşedinte iresponsabil cu asemenea declaraţii şi, din nefericire, nu a fost prima declaraţie. Mie mi se pare halucinant ce face acest om. Îşi bate joc de politica externă a României, îşi bate joc de rolul de factor de stabilitate şi responsabilitate pe care ţara noastră ar trebui să-l asigure în această regiune. În condiţiile în care sunt atâtea elemente de îngrijorare, cum poate să spună `da dom`le avem CSAT convocat pe 3 septembrie, dar vă spun eu de pe acum că Ucraina nu o să fie unul dintre subiecte`, în condiţiile în care, de la oră la oră vin tot felul de semnale pe canalele diplomatice că situaţia din Ucraina escaladează?” a declarat Ana Birchall la Antena 3.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.