Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 6, 2014 in Aparitii media, Politic | 0 comments

Declarații Antena 3- 05/09/2014

1

Referitor la declarațiile lui Traian Băsescu după summit-ul NATO și euforia pe care o debordează, lăudându-se că acest succes important pentru România e un succes personal, „Știm cu toții vorba din popor cum că prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul. În realitate, ce s-a obținut astăzi, în urma unui efort comun de foarte mulți ani a structurilor și a oamenilor competenți decizional din această țară, este și o recunoaștere și a sacrificiilor pe care militarii noștri le-au făcut pe diverse câmpuri de luptă.

Este o lipsă de eleganță din partea domnului Băsescu că și într-un asemenea moment se laudă ca și cum este un succes personal. În realitate, ce a obținut România în aceste zile demonstrează pe de o parte, așa cum a spus și premierul, că România nu este singură pe granița de est a NATO și pe de altă parte, se recunoaște și se reconfirmă că România este un factor de stabilitate în regiune și din punctul nostru de vedere trebuie să continue să se întărească ca un factor de stabilitate economică.
Dacă analizăm cu seriozitate politica externă pe care premierul a dezvoltat-o în ultimii ani de zile vom observa acest proiect de stabilitate economică. Băsescu nu mai are credibilitate în acest moment. Trebuie să punem capăt acestui regim care nu a făcut decât foarte mult rău României” a declarat Ana Birchall la Antena 3.

3

Despre scandalul cauzat de ACL și Băsescu privind negocierile pe tema postului de comisar european, „Acest episod este un alt exemplu de cum înțeleg oamenii aceștia (Traian Băsescu, Klaus Iohannis, Vasile Blaga) să trădeze interesul național. De aceea, la următoarele alegeri, oamenii trebuie să aleagă un alt model de președinte și pentru asta va fi bătălia din această toamnă.

Blaga și Iohannis continuă politica lui Băsescu de a exporta la Bruxelles și în lume scandalul de acasă, reușind să submineze interesul național. În politica externă trebuie să primeze interesul național, nu interesul mărunt de partid. Tocmai de aceea eu salut pragmatismul pe care premierul l-a introdus în politica externă.
Domnule General Dobrițoiu, sunteți de acord cu scrisoarea trimisă de liderii dumneavoastră (prin care subminați interesul național)? Sunteți de acord să faceți de râs România la Bruxelles? În această bătălie era important ce portofoliu obține România într-o Uniune Europeană destul de complicată unde se duce o bătălie foarte grea. Fac un apel către colegii mei liberali, acum aliați cu PDL, să facem un front comun în Europa și să nu meargă pe politica lui Băsescu de a submina interesul național” a arătat Ana Birchall la Antena 3.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.