Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 15, 2013 in Politic | 0 comments

Declaratia politica sustinuta astazi in plenul Camerei Deputatilor

 

 

Cetățenii români, victime ale jocurilor politice din țări ale Uniunii Europene trebuie apărați de România

În declarația pe care o voi susține astăzi voi vorbi despre situația românilor stabiliți peste hotare, în țări ale Uniunii Europene, sau plecați la muncă pentru diferite perioade în aceste state.

 

Demnitatea umană, libertatea, democraţia, egalitatea se numără printre valorile pe care este fundamentată Uniunea Europeană, așa cum sunt ele enunţate chiar în primele pagini ale Tratatului de la Lisabona. Din păcate, mulți dintre cetățenii români plecați peste hotare sunt în situația de a nu mai crede în aceste lucruri.

 

Ne-am obișnuit deja ca problema cetățenilor noștri să fie ridicată de fiecare dată când în țările în care se află au loc diverse campanii electorale. Apoi campaniile trec, românii noștri devin buni din nou și mai aflăm ce pericol sunt abia la următoarele scrutinuri.

 

S-a întâmplat în Olanda, Italia şi în Marea Britanie. Apoi Germania, iar acum în Franța. Ministrul german de Interne îi avertiza pe muncitorii români și bulgari care ar fi muncit ilegal că trebuie să se întoarcă în țările lor. Cât de ilegal muncesc românii în Germania și cine e de vină pentru asta am aflat când presa germană a prezentat situația a sute de români exploatați ilegal, în condiții de sclavie, plătiți mizerabil și obligați să trăiască în condiții inumane de angajatorii lor din Germania.

 

În Marea Britanie, presa și unii politicieni i-au speriat pe britanici cu pericolul că românii le vor lua locurile de muncă după ridicarea restricțiilor de circulație pe piața muncii. Ulterior, statisticile oficiale au arătat că pericolul a fost mult exagerat.

 

În Franța se folosește problema cetățenilor români de etnie romă ca temă în campania electorală. Dar, de fapt, problema este aplicarea legii. Toți cetățenii care încalcă legea trebuie să suporte rigorile acesteia.

 

Este nedreaptă discriminarea tuturor cetățenilor români aflați în Franța, pe timpul campaniei electorale sau în afara ei. Infracţionalitatea nu înseamnă naţionalitate! Concetățenii noștri, cea mai mare parte a lor, sunt cinstiți, respectă legea, muncesc pentru un salariu decent, sunt plusvaloare pentru țările în care trăiesc și și-au câștigat respectul pe care îl meritau.

 

Avem datoria de a-i apăra pe cetățenii români de aceste, până la urmă, discriminări rușinoase la care sunt supuși de politicienii străini. Cetățenii români, indiferent de etnie, au același statut și aceleași drepturi ca oricare alt cetățean al Uniunii.

 

Există o explicație pentru acțiunile politicienilor din țările amintite anterior. Trebuie să ținem cont de contextul crizei economice din ultimii ani, a creșterii ratei șomajului și a neîncrederii oamenilor în instituțiile statului. Neliniștea din cadrul societăților a forțat guvernele să ia măsuri în așa fel încât nemulțumirea populară să nu escaladeze în proteste, iar populația să se simtă protejată în fața acestei amenințări.

 

Este binecunoscut faptul că la construirea unei imagini negative a țării noastre, în plan extern, au contribuit și politicieni pe care cetățenii i-au ales să-i reprezinte și să apere interesul naţional.  Mă refer aici în principal la intoxicările și denigrările transmise de unii europarlamentari PDL instituțiilor europene sau cancelariilor occidentale. Din acest punct de vedere, ei se aseamănă foarte mult cu acei politicieni din țările U.E. care i-au folosit pe concetățenii noștri ca temă de campanie electorală internă.

 

Trebuie să reușim să oferim un mesaj unitar în plan extern. Iar acesta trebuie să fie acela că NU suntem o nație de infractori. Cei care au comis fărădelegi să răspundă și să fie pedepsiți conform legii oriunde s-ar afla. Vina și răspunderea sunt individuale.

 

NU mai trebuie să lăsăm ca politicienii străini să se folosească de români pentru a-și promova politicile extremiste sau pentru a obține voturi!

 

Echipa AB

 

 

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cateva ganduri pe tema esecului privatizarii CFR Marfa « Motanul Incaltat - [...] Se arata, peintre altele, ca: “De două săptămâni, Statele Unite au intrat într-o criză guvernamentală al cărei final încă…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.