Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 25, 2014 in Politic | 1 comment

Declaratia politica sustinuta astazi in plenul Camerei Deputatilor

 

Nu trebuie să lăsăm proiectul USL să ia sfârşit dacă vrem să avem stabilitate politică şi predictibilitate economică în România.”

PSD nu îşi doreşte ruperea USL. Dacă ne-am angajat cu toţii la respectarea promisiunilor pe care le-am făcut în faţa românilor, este de cuviinţă să continuăm împreună, sub semnul stabilităţii politice şi al unei colaborări care, cel puţin până acum, s-a dovedit eficientă.

USL este împreună din 2011. Ce s-a schimbat în ultimii 3 ani?

În 2012, USL a preluat responsabilitatea guvernării după căderea unui guvern patronat de interesele meschine promovate de Traian Băsescu alături de lideri importanți din PDL. Din 2012 şi până astăzi, USL a primit încrederea românilor la fiecare scrutin electoral, câştigat categoric în faţa oponenţilor politici. De ce trebuie să se întoarcă spatele la aşteptările pe care românii le au de la USL?

Nu trebuie să uităm că victoriile electorale ale USL-ului ne obligă stimate colege şi colegi de alianţă şi ne responsabilizează totodată, să ducem până la capăt atât obiectivele politice asumate cât şi obiectivele economice şi sociale la care ne-am angajat în faţa românilor.

Am mers împreună din casă în casă şi le-am promis românilor un sistem stabil şi sigur în care ei şi familiile lor să se simtă în siguranţă, un sistem lipsit de ură în discursul politic, un sistem curat, un sistem în care tinerii şi familiile tinere din România să aibă puterea să spere şi să se încreadă că lucrurile pot merge mai bine şi că au un viitor aici, acasă.

Ne-am străduit în ultimii doi ani să aducem bunăstarea în casele românilor şi am reuşit. Am stabilizat economia şi Guvernul pe care l-am susţinut a asigurat cea mai mare creştere economică pe care România a avut-o în ultimii ani. Am demonstrat împreună că se poate să avem o economie puternică, sustenabilă, fără măsuri de austeritate, fără tăieri de pensii şi salarii sau plafonări ale prestaţiilor sociale, o economie care să lucreze pentru români şi nu împotriva lor.

Am crescut pensiile, am crescut salariile, am luat măsuri pentru tinerii doctori şi profesori din România şi în tot acest timp economia noastră a început să crească. Toate acestea sunt meritele noastre şi oricine ameninţă astăzi unitatea şi continuitatea USL îşi întoarce spatele la rezultatele noastre şi la continuarea singurului proiect politic care a făcut bine României.

Suntem astăzi credibili pe plan extern şi reuşim să oferim un mediu atractiv pentru investitori. Investiţiile în infrastructură, în energie şi în agricultură au crescut considerabil pe parcursul anului 2013 şi acest lucru se datorează, nu în mică măsură stabilităţii pe care o majoritate politică de guvernământ o oferă.

Nu ne mai dorim ca aceste rezultate să continue, nu mai avem nevoie de stabilitate?

Cursele electorale din 2014 nu trebuie să ne dezbine, ci dimpotrivă, să ne unească şi mai mult. Preşedintele PNL a primit de fiecare dată toate asigurările că va fi susţinut pentru funcţia de preşedinte al ţării de către întreg USL-ul şi acest lucru este încă realizabil.

Putem şi trebuie să continuăm împreună pentru că misiunea USL nu s-a încheiat şi nu va lua sfârşit atâta timp cât ameninţarea constantă a PDL-ului şi a lui Traian Băsescu există în continuare în România.

Vedem foarte clar că orice semn de slăbiciune şi orice fisură a USL-ului serveşte unui singur om, unui om care a făcut rău României şi românilor în ultimii 10 ani, Traian Băsescu.

Am promis că vom lupta cu regimul lui Traian Băsescu dar acum, criza în care USL-ul se află a fost de ajuns pentru ca preşedintele Băsescu să se gândească la ocuparea funcţiei de premier. Mai există oare cineva care l-ar vrea pe Traian Băsescu la conducerea Guvernului?

Vrem ca USL-ul să continue pe acelaşi drum pe care a mers în aceşti doi ani. PSD, UNPR şi PC  sunt pregătite să facă ceea ce trebuie pentru ca această alianţă să continue în formula în care am început, în formula pe care românii au ales-o în decembrie 2012. Trebuie să înţelegem că orice pas de distanţare faţă de misiunea şi obiectivele USL este de fapt un pas către Traian Băsescu.

Nu avem nevoie de criză, avem nevoie de unitate, nu avem nevoie de certuri şi orgolii, avem nevoie de stabilitate şi responsabilitate. Cineva trebuie să îşi asume abandonarea obiectivelor comune ale USL-ului nu în faţa partenerului de alianţă cât în faţa celor care au legitimat cu încredere această alianţă prin voturile din decembrie 2012, în faţa românilor săturaţi de umilinţele la care au fost supuşi de guvernele care s-au folosit fără ruşine de veniturile lor pentru a-şi creşte propriile averi.

PNL trebuie să se hotărască dacă vrea să continue să-şi ducă la bun sfârşit angajamentele în cadrul USL, alături de PSD, UNPR şi PC sau dacă vrea să renunţe la aceste angajamente, moment în care trebuie să explice foarte clar motivele pentru care decid să o apuce pe acest drum.

Eu încă sunt de părere că nu există nici un motiv suficient de bun şi nici un argument suficient de tare care să ducă la ruperea celei mai puternice alianţe politice din România, singura alianţă care a oferit siguranţa şi încrederea românilor în mai bine. Astăzi este o zi decisivă pentru continuarea unui proiect politic necesar pentru stabilitatea şi progresul României, să sperăm că raţiunea se va dovedi mai puternică decât orgoliile şi că împreună în  USL, vom putea depăşi acest impas pentru binele tuturor celor care au încredere în noi

1 Comment

 1. BA SĂ SE RUPĂ!
  Oricum această struţo-cămilă era contrară legilor firii.
  PSD să ia ţara-n cârcă şi să spulbere băsismul!
  Ce tot atâtea rugăminţi şi oferte?

  VINA RUPERII USL O POARTĂ CRIN ANTONESCU!
  ASTĂZI EL ŞI-A BĂTUT JOC DE 7.5 MILIOANE DE VOTURI PUNCT!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.