Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 24, 2013 in Politic | 0 comments

De Ziua Unirii la Barlad

Astazi marcam 154 de ani de la primul pas major spre visul de veacuri al romanilor, unirea intr-un singur stat.

Cetatenii judetului Vaslui trebuie sa isi aduca aminte cu mandrie de aceasta zi istorica, pentru ca unul dintre artizanii unirii romanilor din cele doua principate a fost Alexandru Ioan Cuza, nascut pe meleaguri vasluiene, la Barlad. Pe 5 ianuarie, Alexandru Ioan Cuza era ales din dorinta oamenilor domn al Moldovei, iar pe 24 ianuarie al Tarii Romanesti. Acest act de curaj al romanilor a facut ca Marile Puteri, puse in fata faptului implinit, sa il recunoasca pe Alexandru Ioan Cuza drept domn al Principatelor Unite ale Moldovei si Tarii Romanesti.

Este un moment care ne ofera prilejul sa reflectam la unele din valorile fundamentale ale statului roman, valori care in urma cu 154 de ani au oferit imboldul necesar reprezentantilor celor doua provincii istorice sa lupte pentru unitate si pentru interesele romanilor.

La 24 ianuarie 1859 romanii au dat dovada de solidaritate si de responsabilitate, au dovedit ca, punand inaintea intereselor individuale pe cele ce tin de binele comun, pot sa construiasca o natiune unita si demna, care sa isi faca vocea auzita intr-o Europa dominata de Marile Puteri.

Noi, ca simpli cetateni, avem datoria sa continuam ceea ce artizanii Unirii de la 24 ianuarie 1859 au inceput si sa participam la modernizarea Romaniei, la consolidarea unitatii statului roman in fata tuturor incercarilor. Este momentul sa aratam loialitatea fata de tara noastra si sa dam dovada de responsabilitate si solidaritate pentru a cladi o Romanie puternica.

Este de datoria noastra, a oamenilor politici, sa conlucram in beneficiul romanilor si sa inlocuim interesele personale si de partid, facand o prioritate din interesele romanilor de pretutindeni, asa cum artizanii Unirii Principatelor au facut in urma cu 154 de ani.

Sa sarbatorim impreuna aceasta zi istorica si sa intelegem ca Romania traieste prin noi, cetatenii care o alcatuim.

Sunt mandra si onorata ca in aceasta zi ma aflu in orasul in care s-a nascut Alexandru Ioan Cuza.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. 24 ianuarie « Motanul Incaltat - [...] de regiune. Milioane de oameni au hotarat sa plece din tara asta si sa lucreze peste hotare. Se tot…
  2. 24 Ianuarie Barlad | Ana Birchall - [...] Ziua Unirii, la Barlad, in imagini. Multumesc Barlad Online pentru fotografii.  Alexandru Ioan Cuza, nascut in Barlad impreuna cu…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.