Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 25, 2009 in Politic | 8 comments

De ce Traian Basescu presedinte?

Traian Basescu

Ce il recomanda? Ce nu il recomanda pe Basescu sa fie presedintele Romaniei pentru inca 5 ani?

8 Comments

 1. Nimic.

 2. Pe domnul Traian (Marinarul) Basescu nu il recomanda a fi presedinte mai nimic! Cred ca in afara de marile si micile scandaluri ce l-au avut anfitrion nu regasim nimic folositor in mandatul acestuia intins pe o perioada de 5 ani!
  In acelasi timp am o intrebare care ma macina tot timpul: ” Oare Traian Basescu este presedintele pe care acest popor il merita?”

  • Bodgan pena
   pai daca lumea asa voteaza????iar cei care vor altceva nu ies la vot….concluzia???

 3. Ce pot sa spun… Numai faptele arata ceea ce suntem cu adevarat. In cazul lui Basescu as incepe cu Flota, as continua cu „vanzarile anterioare” ale Ioanei, cu acel „nu ne-am propus sa scoatem Romania din criza”, si as termina cu preconizata fraudarea a alegerilor. Daca nu ajunge pentru a avea o idee despre cat de nociv este acest om pentru Romania, mai am cateva zeci poate chiar sute de exemple in acelasi registru.

 4. Traian Băsescu este recomandat numai prin prisma faptului că în ultimul 5 ani a căpătat o oarecare experienţă prezidenţială. Eu unul nu găsesc nici un alt argument, mai ales că în aceşti 5 ani nu şi-a îndeplinit deloc mandatul de preşedinte, nici măcar una din cele trei dimensiuni al postului de preşedinte.

  Şansele domnului Traian Băsescu sunt însă foarte mari datorită unui nucleu dur de votanţi care nu pot fi zdruncinaţi în convingerile lor, dar care se vor risipii imediat în eventualitatea în care domnul Traian Băsescu nu va mai fi preşedinte.

 5. Curajul e una din marile calitati ale lui Basescu, curaj antrenat pe mari si pe oceane. Ar fii un excelent conducator pe timp de razboi, razboi al unei Romanii singure, neintegrata in structurile euro-atlantice insa.
  In contextul actual nu-l recomanda absolut NIMIC. Este importiva tendintei UE de a regionaliza statele membre cu scopul dezvoltarii economice a regiunilor/provinciilor pe specificul lor. UE nu se opreste la integrarea statelor monolit, ci la merge pana la integrarea economica si pilitica a entitatilor din cadrul statelor membre. Basescu vrea pastrarea unei puternice autoritati centrale din motive neclare (ori nu intelege trendul european, ori e rau intentionat avand el tendinte excesiv de autoritariste).
  Cine il voteaza de fapt pe Basescu?!… In mare parte mahalaua, oameni nescoliti, cu venituri mici, nesigure, cu apucaturi infractionale. Asta am observat eu, in Bucuresti de exemplu, unde semnaturile pt Basescu se strangeau in cartierele muncitoresti si rrome (nb: populatia rroma este in cea mai mare parte nescolita si fara venituri legale stabile,deci fara indoiala parte a mahalalelor), iar pt ceilalti candidati se strangeau semnaturi in centru, unde lumea e mai spalata, cu venituri mai stabile, mai scolita. Cred ca situatia de criza economica (din care probabil vom iesi oficial de luna viitoare) a favorizat pe populisti precum Vadim, Becali, Basescu.
  Nimeni nu-l voteaza pe Basescu in afara mahalalei si neavand vreo legatura de afaceri sau personala cu PD-L, NIMENI!
  Vadim si Becali mai exista politic din cauza crizei, PD-L a intrat cu un procent asa de mare in Parlament tot din cauza crizei care incepuse anul trecut.
  Populistii ar tb interzisi, sunt asa de nocivi! Cum ii identificam insa?! Prin ce e Basescu populist?! Tocmai prin atitudinea sfidatoare fata de majoritatea parlamentara, prin izolarea partidului din care provine, prin slogane, prin hahaieli, prin caracterul sau conflictual.
  Viitorul politicii romanesti apartine regimului parlamentar, dezbaterilor de proiecte, apartine unei noii generatii de politicieni profesionisti (PSD-PNL) si reprezentantilor societatii civile (UDMR-minoritati-sindicate si altii care vor ajunge in parlament la urmatorul mandat).
  Nu avem nevoie de Basescu sau de fiica sa, vrem democratie!

 6. @Bibliotecaru ce esperienta prezidentiala? arata-mi o singura realizare pe plan extern a romaniei in ultimii 5 ani.
  sau politica externa nu este atributul presedintelui?

Trackbacks/Pingbacks

 1. Basescu are urmasi. Trist. | McGogoo’s Hell - Suburban philosophy - [...] duce la vot [am inceput sa reflectez totusi asupra acestei probleme] nu as vota Basescu. Pentru ca nu il…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.