Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 9, 2014 in Politic | 0 comments

De 9 mai, sa fim mandri ca suntem romani in Europa unita

 

 

Toţi românii trebuie să fie mândri în această zi de 9 mai. Acum 137 de ani, România şi-a câştigat Independenţa de Stat şi a hotărât să-şi croiască propriul drum în istorie, un drum care avea să ne aducă, peste 130 de ani în sânul Uniunii Europene, ca membri ai unei familii bazate pe valori puternice comune, cum sunt democraţia, libertatea, solidaritatea şi supremaţia legii şi a drepturilor fundamentale ale omului.

Marea noastră familie europeană sărbătoreşte astăzi 64 de ani de la momentul în care Robert Schuman, ministrul francez de externe, făcea o declarație istorică prin care propunea un plan de colaborare economică între cele mai puternice economii din Europa. Bazele proiectului european s-au pus în aceeaşi zi, de 9 mai 1950.

Le urez La mulţi ani tuturor românilor din ţară sau de pe alte meleaguri, care astăzi sunt mândri că fac parte din Uniunea Europeană. La mulţi ani României, care a ales să urmeze parcursul pro european. La mulţi ani tuturor partenerilor noştri europeni alături de care România formează astăzi cea mai puternică alianţă politico-economică din lume.

Recunoştinţa noastră se îndreaptă în acelaşi timp către cei peste 10.000 de ostaşi români care s-au jertfit în Războiul de Independenţă, pentru ca urmaşii lor să trăiască mândri şi demni într-o Românie puternică şi liberă, membră a Uniunii Europene.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.