Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 19, 2011 in Politic | 5 comments

Dan Diaconescu

are partid: Partidul Poporului…un partid care, cu siguranta, va avea rolul lui in alegeri!

Interesant ca partidul lui Diaconescu a aparut chiar azi cand USL si-a anuntat sprijnul pentru Sorin Oprescu la Primaria Capitalei.

Coincidenta? Poate!

Sa nu uitam ca tot azi PC a anuntat ca pentru alegerile locale va candida separat, cu Piedone pentru Capitala!

5 Comments

 1. Ar tb sa invatati si celelalte partide de la PP ca e necesar sa va apropiati de popor, sa invatati ca si mahalaua este parte a societatii, ca voi, elitele conducatoare sunteti vinovati ca exista mahala si sa veniti si cu un limbaj si proiecte potrivite pt zona mai obscura a societatii
  M-am adresat tuturor membrilor si simpatizantilor USL, PDL, UDMR si care sunteti constant in parlament. Dc DD e populist invatati si voi sa vb cu mahalaua asa incat sa va asigurati ca mesajul ajunge si acolo si ca eventual DD ar fi doar populist

  • Da, Ovidiu. Dar eu cred ca e vorba de urmatorul fenomen: aparitia de partide televiziuni in scopul de a manipula electoratul. Cand ai o televiziune si iti mai faci, pe deasupra, si un partid, lucrul asta se poate realiza. Usor sau nu, e o cu totul alta problema. Chestiunea este ca in felul acesta poti prosti milioane de oameni, dintre care, multi dintre ei, sunt de buna credinta. Este interesant un lucru, foarte bine observat de D-na Birchall. Domnia sa spune „azi” si acest „azi” este legat de actiunea a doua partide televiziuni: PP si PC – OTV si, respectiv, Antenele. Iar despre Partidul Poporului spune: „cu siguranta, va avea rolul lui in alegeri!”. Intrebarea care decurge de aici ar fi: care va fi acel rol? Ca ceea ce a facut PC nu poate fi in folosul USL, asta cred ca e destul de clar. Pentru ca te duce cu gandul ca PC ar fi incercat sa faca o bresa in interiorul USL si nu era deloc momentul acum, „azi”.
   Sunt de acord ca „mahalaua e parte a societatii”, insa nu pot fi de acord cu partide de mahala. Chiar daca aceste partide ar avea, pentru functia de ministru, „oameni bine pregatiti, toti oameni de afaceri”, cum spunea candva Dan Diaconescu (citatul e din memorie). Electoratul ar trebui sa se gandeasca bine ce inseamna politica, ce inseamna sa faci fata provocarilor pe plan european si international. Si acolo nu merge cu mahalaua, cu populismul ieftin. Sa se gandeasca ce inseamna sa ai inaintea ta un interlocutor cult, cu multa experienta in politica si care stie multe lucruri si sa faci fata unei discutii cu un asemenea om. Mahalaua nu poate sa faca fata. Nu mai vorbesc de faptul ca imaginea Romaniei ar avea de suferit si am avea de suferit, pana la urma, noi toti. De aceea eu sper ca electoratul nostru s-a maturizat suficient de mult pentru a face alegerea cea mai buna pentru tara.

 2. Bun articol, imi place acest blog. Un pic off-topic: va supun atentiei site-ul FILME1.NET – un site gratuit de filme online subtitrate in limba romana, fara reclame (!), rapid si foarte bun. Eventual, poate va intereseaza si un schimb de linkuri. Va multumesc anticipat!

 3. Poporul si-a descoperit, in sfarsit, „Mantuitorul”….

 4. Partidul Poporului se va intelectualiza in scurta vreme, prin mobilitatea adaptativa tipica persoanelor capabile de orientare prin cultura. Lansarea Miscarii Populare odata cu Partidul Poporului, in contextul exprimarilor si retractarilor nesigure ale parlamentarilor PDL despre MS Regele Mihai, nu poate fi interpretata decât ca o RECUNOASTERE OFICIALA aproape, de catre intelectualii publici basescieni, a compatibilitatii nomenclaturilor celor doua mari partide. Cât de curând, un val de aderari de specialisti valorosi si de nume uriase ale culturii noastre va inunda ca un tsunami OTV-ul, cum se poate anticipa consultând monografia România dupa Marea Unire. Dar daca eram eu Iuliu Maniu, l-as fi consiliat pe dl presedinte Dan Diaconescu sa se cramponeze de criteriul sugerat de Andreea Pora, ca Alba ca Zapada trebuie sa fie virgina, si n-as culege din oferta Miscarii Populare decât PNTcd-ul, pe care l-as absorbi prin fuziune, expropriindu-i dupa un timp numele istoric si asigurând României, dimpreuna cu PNL, rotativa guvernamentala fireasca stânga-dreapta clasica PNT-PNL, in perspectiva redresarii tarii prin strategia radical-agrara evidenta pentru orice patriot care se uita cu jale la pamânturile nemuncite, lasate pârloaga in timp ce noi importam lalele si mobile de la dusmani, iar pretul pâinii se scumpeste tocmai cand se diminueaza al grâului.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Johnny Raducanu… « Motanul Incaltat - [...] ascultam pe Johnny [...]
 2. “Nestemate” din “profunda” gandire politica a premierului Emil Boc « Motanul Incaltat - [...] a problematicii Schengen in discursul D-lui Emil Boc. Punand accent pe dualitatea intre partea plina a paharului si partea…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.