Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 16, 2009 in Politic | 2 comments

cum va arata scoala dupa asumarea noii legi

un articol excelent semnat Melania Mandas Vergu si Raul Florea in Gandul.

Voi ce credeti de noile modificari – unele numai de cosmetica si nicidecum de fond – si de tot circul acestor modificari?

2 Comments

  1. La repezeala:

    Se generalizează învăţământul de 13 clase

    Nu stiu daca e o idee sustenabila. Grmania de ex. a trecut de la 13 la 12 clase.

    Învăţământul de stat, dar şi cel particular acreditat va primi finanţare de bază de la bugetul de stat, de la bugetele locale şi din alte surse.

    Care va fi diferentza atunci intre invatamantul particular si cel de stat? Doreste statul sa isi subordoneze invatamantul particular prin bani?

    Educaţia din sistemul naţional de învăţământ se desfăşoară în limba română. Aceste se poate desfăşura şi în limba maternă şi în limbi de circulaţie internaţională.

    Eu as fi fost aici mai explicit. Care limbi si de la ce varsta. Eu as spune engleza, inca din clasa I-a. E totusi limba cu care te descurci oriunde in lume.

    Religia, ca disciplină şcolară, face parte din trunchiul comun. Elevul, cu acordul părinţilor sau al tutorelui legal instituit, alege pentru studiu religia şi confesiunea. Dacă solicită în scris, părintele sau elevul major, poate să nu frecventeze orele de religie, iar situaţia şcolară i se va încheia fără această disciplină.

    Poate n-ar fi rau un curs de etica pentru cei care nu vor sa faca religie.

    Statul va acorda echivalentul a 500 de euro (la cursul de schimb leu/euro dat de BNR), fiecărui copil, cetăţean român, la naşterea acestuia. Suma se depune într-un cont de depozit, numit cont pentru educaţie permanentă. Titularul contului este singura persoană care poate retrage suma din acest cont, începând cu vârsta de 14 ani. Utilizarea sumelor în alte condiţii decât pentru educaţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni, la un an.

    Bullshit… Decat asta mai bine se ramane la „cornul si laptele”.

    O treime din banii pe care universităţile le vor primi de la Ministerul Educaţiei se va acorda pe baza criteriilor de calitate, rectoratele primind dreptul de a gestiona după bunul plac toate fondurile pe care le primesc de la stat.

    De ce nu doua treimi?

    • Draghi
      excelente observatii …multumesc

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.