Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 16, 2017 in Politic, Social | 0 comments

Cu fiecare măsură adoptată dovedim că lucrăm în sprijinul românilor și că respectăm Programul de Guvernare asumat în fața alegătorilor

Noi vești bune pentru agricultorii români în urma Ședinței de Guvern de astăzi. Prin Ordonanța de Urgență privind unele măsuri pentru dezvoltarea și susținerea fermelor de familie și facilitarea accesului la finanțare al fermierilor, au fost modificate trei acte normative care vizează acest domeniu. Astfel, Executivul a oferit accesul la măsurile promovate prin aceste acte normative și pentru alte categorii de beneficiari, în urma reglementării exclusive a susținerii fermelor de familie, precum și la finanțarea și garantarea pentru sectorul agricol și pentru acvacultură. De asemenea, s-a adoptat creșterea procentului de garantare de la 50% la 80% pentru fermierii care solicită credite bancare pentru achiziționarea de teren agricol și modificări care să asigure garantarea măsurilor necesare finanțării capitalului de lucru agricol. În plus, au fost adoptate măsuri suplimentare de sprijinire a producătorilor agricoli precum acordarea de credite pentru fermieri în scopul achiziționării de terenuri.

O altă veste bună pentru fermieri este adoptarea Hotărârii de Guvern privind aprobarea valorii ajutoarelor financiare care se acordă producătorilor de lapte pentru reducerea producției de lapte. Astfel, au fost aprobate ajutoare financiare pentru acoperirea pierderilor suferite de producătorii de lapte care își iau în mod voluntar angajamentul să reducă producția de lapte pentru o perioadă de trei luni, în condițiile crizei existente pe piață și a reglementărilor europene.

Totodată, Guvernul a adoptat astăzi o Ordonanță de Urgență pentru completarea Legii privind participarea forțelor armate la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, prin care se armonizează cadrul legislativ și procedurile naționale cu cele ale NATO.  Aceste modificări sunt necesare pentru îndeplinirea angajamentelor naționale asumate în principal în cadrul ultimului Summit NATO de la Varșovia. Neadoptarea unor astfel de măsuri ar fi afectat dezvoltarea proiectelor comune în cadrul aliat, privind consolidarea posturii de descurajare și apărarea colectivă în cooperare cu statele partenere.

Cu fiecare măsură adoptată dovedim că lucrăm în sprijinul românilor și că respectăm Programul de Guvernare asumat în fața alegătorilor.

http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/declaratii-ale-premierului-sorin-grindeanu-i-ale-ministrului-agriculturii-i-dezvoltarii-rurale-petre-daea-la-inceputul-edintei-de-guvern

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.