Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 9, 2010 in Politic | 2 comments

Confiscarea/nationalizarea unor drepturi banesti care arata un adevar: Incetarea de plati a Romaniei este iminenta

uite un ultim exemplu mai mult decat graitor care arata realitatea de fapt si nu cea din declaratiile demagogice a unor oameni mici care se vor mari dar care niciodata nu vor fi capabili sa fie oameni de stat si anume Romania se indreapta cu pasi repezi spre incetare de plati.   
Guvernul a hotărât în şedinţa de astăzi (n.b. ieri) ca plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii după data de 20 mai 2010 şi până la 31 decembrie 2010, se va face eşalonat astfel: în anul 2012 – 34%, în 2013 şi 2014 cate 33%” se anunta intr-un comunicat de presa al Guvernului” . Mai mult, cu un tupeu rar intalnit, se afirma ca „Executarea eşalonată a unor titluri executorii care au ca obiect drepturile băneşti nu este interzisă în niciun mod de Convenţia pentru Apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor Fundamentale”.

Inainte de toate as vrea sa ii intreb pe desteptii care au luat aceasta hotarare cum ar fi daca acum ar decide ca salariilor lor (plus bonusurile destul de grasute!) sa nu le fie platite acum decat in proportie de, hai cu indulgenta, 10% iar restul de 90% sa le fie platit la Sfantul Asteapta prin 2014 ca doar nu li se incalca niciun drept prevazut in Conventia pentru Apararea Drepturilor Omului si a Libertatilor Fundamentale!? Vor face acest lucru?! Sigur ca nu!

Stim ca au fost zeci de mii de firme (in special IMM-uri) impinse in faliment tocmai pentru ca statul nu a achitat retunarea TVA-ului sau a adoptat faimosul impozit minim.

Aceasta hotarare confirma inca odata, daca mai era nevoie, ca in Romania separatia puterilor nu este deloc respectata (ca sa nu spunc a este terfelita!) iar in loc de dictatura legii avem o dictatura a non valorilor!

O astfel de masura este in realitate confiscarea unor bani ca sa nu spun ca practic asistam la o adevarata nationalizare. Istoria ne reaminteste ca si comunistii au confiscat nationalizand bunuri pe care nu le-au platit nici macar acum, asa, esalonat, cum propun unii destepti din acest Guvern!

2 Comments

  1. Romania’s economy is going down by the day unfortunately… Things are getting worse, people don’t have a job, the taxes are getting higher and higher. I hope Romania won’t be next after Ireland’s bailout.

  2. „titluri executorii care au ca obiect drepturile băneşti(…)devenite executorii (…) până la 31 decembrie 2010”
    Iar CEDO nu zice nimic in legatura cu asta… dar poate zice ceva in legatura cu respectarea drepturilor castigate in Justitzie.
    Dupa Revolutie, la vreo 3 ani, familia mi s-a reintregit cu un unchi ce locuise in Canada cat timp noi mancasera salam cu soia. Si ne povestea el cum e cu datul in judecata al statului. Toti, „esti nebun? cum sa dai STATUL in judecata?”. Stiau ei ce stiau…cand e vb de Statul roman nu e de joaca 😉

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.