Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 28, 2011 in Politic | 1 comment

Conferinta Machiavelli

Update:  

Gasesc interesant faptul ca numele lui Nicolo Machiavelli a devenit sinonim, in studiile politice, cu lipsa de scrupule. Adevarul istoric este ca, in lucrarile sale,  Machiavelli era unul dintre cei mai puternici sustinatori ai republicanismului intr-o era a monarhiilor.

Fondatorii site-ului Machiavelli au stiut acest lucru, cred eu, si ma bucur, felicitandu-i in acelasi timp, pentru ca au dezvoltat spatiul acesta digital avand la baza ideea discursului liber dar responsabil, a dreptului la libera exprimare, drept exercitat insa cu respectarea drepturilor celorlate persoane, „cu stiri verificate in prealabil asa cum impune meseria de jurnalist„, dupa cum insusi Cezar Caluschi puncta in intreventia sa de aseara.

Blogosfera este un mecanism viu si democratic si poate asigura comunicarea eficienta intre alesi si electorat. Este datoria noastra, a politicienilor, sa protejam si sa sustinem eforturi de responsabilizare civica precum site-ul Machiavelli.

La multi ani Machiavelli si la mai mare!

În seara aceasta, particip la conferința Machiavelli. Răspund cu drag pentru a doua oară invitației portalului politic. Evenimentul va fi marcat de lansarea cărții Machiavelli: Comunicare Politică Modernă, în care veți putea regăsi  și anul acesta o serie de texte preluate de pe blog.

1 Comment

  1. O carte utila, machiavelica

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.