Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 26, 2015 in International, Politic, Social | 0 comments

Conferinţa Internaţională dedicată femeilor-lider, cu tema Promovarea Egalităţii de Gen

12065764_1787957408097778_5890930557920389848_n 12065673_1787957411431111_5895353962847105932_n

În perioada 25 – 30 octombrie, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor, doamna Ana Birchall, participă la Conferinţa Internaţională dedicată femeilor-lider, cu tema Promovarea Egalităţii de Gen „Promovarea egalităţii de gen, prin emancipare economică: Implementarea Agendei de Dezvoltare post-2015”, eveniment care are loc la Haifa, în Israel.

Conferinţa este organizată de Ministerul Afacerilor Externe din Israel, prin Agenţia pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională, în colaborare cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi cu Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitate de Gen şi Emanciparea Femeii.

Doamna Birchall a declarat următoarele corespondentului Dragoş Ciocîrlan. Ana Birchall: Pentru mine este o onoare să reprezint Camera Deputaţilor, să reprezint România la această conferinţă organizată de MASHAV şi Centrul Golda Meir. Împreună cu Naţiunile Unite, este o conferinţă la care se discută despre problemele femeilor în general şi eu cred că este mai mult decât binevenită şi în contextul internaţional actual. Sunt invitată să moderez şi să fiu şi speaker la acest panel. Este despre drepturile femeilor, în special în mediul privat, şi eu mă bucur că am şansa să anunţ şi la această conferinţă la care participă femei-lider din toată lumea, despre realizările din România, pentru că sunt bucuroasă să anunţ şi aici că o lege pe care eu am iniţiat-o, şi anume, Legea egalităţii de şanse, a trecut şi de Senat, a trecut şi de Camera Deputaţilor, în septembrie, este acum la promulgare, deci a devenit lege. Pe lângă alte lucruri pe care noi în România le-am făcut bine, sigur că oricând este mai mult de făcut, dar cred că noi putem constitui un exemplu pozitiv în foarte multe aspecte, inclusiv prin Convenţia de la Istanbul, care este un alt proiect pe care eu l-am avut în calitate de parlamentar de referinţă al României la Consiliul Europei, unde România a şi semnat această convenţie, şi acum este venită la Camera Deputaţilor pentru ratificare. Este o convenţie care condamnă violenţa împotriva femeilor, inclusiv violenţă economică.

Sursa: Ambasada României În Israel

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.