Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 8, 2017 in Politic, Social | 0 comments

Conferința “Egalitatea de gen: Test pentru democrație”

Am fost onorată să iau parte astăzi la conferința organizată de comisiile parlamentare de specialitate cu ocazia sărbătoririi zilei naționale a egalității de șanse între femei și bărbați.

Este convingerea mea că egalitatea de gen nu este doar un drept fundamental al omului, ci și un fundament necesar instaurării unor societăți democratice, pașnice, prospere și durabile, și un veritabil barometru al gradului de dezvoltare și de maturitate al unei societăți.

Legea privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați, la adoptarea căreia am lucrat în calitate de parlamentar, reglementează măsurile pentru promovarea egalității de șanse în vederea eliminării tuturor formelor de discriminare, în toate sferele vieții publice din România.

Promovarea egalității de gen este un act de justiție socială, iar acest aspect nu trebuie să intereseze doar femeile ci întreaga noastră societate. Numai printr-un efort al tuturor părților implicate vom putea crea o societate care să ofere în mod real șanse egale atât femeilor, cât și bărbaților, sau oricăror alte persoane care suferă de tratament discriminatoriu bazat pe diverse criterii.

Așa cum bine spunea fostul secretar general ONU, Boutros Boutros-Ghali, „a da mai multă putere femeilor, înseamnă a da mai multa putere întregii umanități”.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.