Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 15, 2016 in International, Politic | 0 comments

Condamn ferm atentatul terorist de la Nisa, comis chiar de Ziua Națională a Franței

French flags are tied with black tissue at the Elysee Palace in a sign of mourning in Paris January 8, 2015. REUTERS/Philippe Wojazer

Sursa foto: REUTERS

Ana Birchall: Condamn ferm atentatul terorist de la Nisa, comis chiar de Ziua Națională a Franței

DECLARAȚIE DE PRESĂ

Ana Birchall, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, a condamnat cumplitul atentat terorist care a avut loc, ieri, 14 iulie, în orașul francez Nisa, soldat cu moartea a 84 de oameni și rănirea a peste 150 de persoane.

“Franța este din nou în doliu după ce, ieri, chiar de Ziua Națională a Franței, 84 de persoane au fost ucise, iar alte peste o sută rănite după un nou atac terorist care a avut loc în orașul Nisa. O zi de sărbătoare a fost transformată într-o zi de teroare. Atentatul survine după ce Paris, în alte două rânduri, Bruxelles sau Istanbul au fost victime recente ale unor atacuri teroriste.

Din păcate, terorismul continuă să lovească în cel mai crunt mod chiar în inima Europei. Atentatul de la Nisa este condamnabil. În fața unor astfel de acte abominabile, în fața extremismului și a radicalizării, avem datoria de a fi uniți și solidari și să luptăm împreună, la nivel european și internațional, pentru anihilarea grupărilor teroriste. România va susţine Franța în demersurile în lupta împotriva terorismului, precum şi politicile de securitate europene şi internaţionale de combatere a terorismului.

Transmit sincere condoleanțe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi în cumplitul atac terorist și sper ca cei răniți în acest atentat să aibă puterea de a se recupera cât mai grabnic”, a subliniat Ana Birchall în declarația de presă.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.