Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 25, 2010 in Politic, Social | 12 comments

Comitet Executiv la PSD

nu vreau sa comentez mai mult (pentru moment) decat ca imi displace profund aceasta lupta pentru scaune, numai intre persoane si nu pe proiecte si programe politice, aceste grupuri si grupulete care fac rau partidului, aceste jocuri de culise prin care se doreste aranjarea unor viitoare rezultate. Este normal sa fie competitie, este un bun castigat in acest partid de multa vreme. Este normal sa fie mai multe candidaturi. Este firesc sa fie asa. Dar tot atat de normal si firesc este ca macar de data aceasta, la acest Congres, sa se discute despre idei, despre proiectul fiecarui candidat si echipa propusa si de ce nu si despre obligatiile impuse unui lider daca nu respecta mandatul pentru care candideaza si castiga….jocul acesta de glezne si duplicitatea unora nu fac bine nimanui….decat celor care vor destructurarea si slabirea PSD-ului. Trebuie sa se termine cu promisiuni, angajamente si „discursuri frumoase” bine scrise si citite doar ca sa castige un scaun, angajamente si promisiuni uitate, in secunda doi, dupa ocuparea scaunului castigat. Acest Congres este o sansa reala pentru PSD de a redeveni partidul numarul 1 din Romania. Dar nu vom reusi daca se continua cu mocirla ultimilor zile…

12 Comments

  1. In principiu ai dreptate. Insa, din pacate, problema liderului e inca mult prea importanta pentru societatea romaneasca. Uite aici un comentariu foarte bun care sintetizeaza bine problema.

    • Draghi
      atunci inseamna ca nu se va depasi limbajul si comportamentul tip tabloid….oare vom ajunge sa avem dezbateri pe bune despre idei asa cum sunt si la alte partide din afara….la suedezi sau laburisti de exemplu!

  2. Intotdeauna cand e vorba de putere oamenii se lupta,e normal sa fie asa insa in momentul in care principiile si si bunul simt dispar,lupta devine mocirla.in ziua de azi se merge pe principiul,,scopul scuza mijloacele”…

  3. Trei chestiuni:
    1. Ți se pare onestă/ipocrită declaratia lui Geoană când, după reauniunea de duminică de la Poiana, a făcut invitatia să fie evitate găști și grupulețe care pot scinda partidul, când el tocmai a…comis-o!
    2. Nu era mai corect să fie prezent, și el, la Institutul OȘ unde tocmai se discutau clarificările doctrinare, cu o analiză absolut pertinentă a lui Năstase pe blogul său și cu aportul celorlalți precum Diaconescu sau Severin?
    3. Nu cunosc morala ”luptei pentru putere” de acolo dar stiu că intr-unul din acele grupuri ar trebui să fii și tu! Este un grup mai curățel, mai puțin pragmatic, crește mai timid, dar sigur, și până la data congresului se va impune! La liberali s-a impus prin forța morală a candidatului!

    • Ioan MM referitor la intrebarile tale: 1. ai dreptate…o dupliticate deplorabila. 2.ba da; 3. voi continua sa ma bat pentru proiectele in care cred.

  4. Indiferent de ideologie, un partid nu poate supravietui fara voturi. In momentul in care relatia intre partid si membrii sai devine una de antreprenoriat, cam cum se intampla pe la noi, cei care aduc voturile decid. Pe termen scurt pare un avantaj insa pe termen lung relatia devine toxica. Pentru partid. Pentru ca cei ce aduc voturile devin referinta atat pentru mediul intern cat si pentru mediul extern. Si erodeaza grav partidul ca entitate. Si incep discutii sterile. Pentru ca nu poti da vrabia din mana pe cioara de pe gard. Imi doresc sa vad si eu un lider sau o echipa care refuza blestemul prezentului mioritic, cautand steaua nuntii sale perene in timp ce scrijeleste in scoarta copacului „capul ce se pleaca sabia nu-l taie…” Sa vad un om sau un grup de oameni care lupta. Decat o viata cioara mai bine o zi vultur! Care-si pregatesc, din timp, candidatura. Nu cu vorbe, cu fapte. Un an, doi ani. Si arata ca se poate si altfel. Rupand gura sfertodoctilor cu preaplinul faptelor. „Iata cum ne-am implicat, concret, in atragerea de fonduri europene pentru primariile partidului nostru. Pentru a nu mai fii dependenti de X sau Y. Iata cum in centrele pilot Alfa, Beta si Gama am testat si implementat urmatoarele modele de succes pentru tinerii intreprinzatori. Sau familii. Whatever… Si prin actiunile noastre numarul simpatizantilor s-a triplat. Si numarul membrilor de partid s-a dublat. Pentru ca am aratat concret, oamenilor, ca stim si putem si avem viziune. Asta este proiectul pe care-l propun! Asta este viitorul pe care vi-l ofer! Extrapolati la nivel national si bucurati-va de cifre!” Vise… prin buzunare ratacite, vorba poetului.

    • Catalin
      multumesc pt mesaj si sfaturi…voi tine cont de ele si sper sa mai scrii.

  5. @Ana

    Esti sigura cu tu stii cum e la altii, de ex. la suedezi, relatia dintre un partid si alegatori? Sau tu cunosti de fapt mai mult dezbaterile serioase din interiorul partidului?

    In final nu cred poti face politica „impotriva poporului”, in sensul ca trebuie sa-i dai ceva ce poate „digera”. (Asta am auzit-o de la un politician de cel mai inalt rang din Germania.)

    Mai exact trebuie sa gasesti calea de a face lucrurile bune, si pe cele necesare, prezentandu-le insa alegatorilor intr-un stil pe care ei il inteleg si il accepta. Daca la noi asta e stilul, tabloid, doar revolta nu te va ajuta sa iti duci la implinire programele. Printre care programe tu ai si pe cele care vor ridica societatea peste acest nivel.

    Sa nu ma intelegi gresit, nu ma bucur de loc ca situatia e asa cum e, insa cred ca situatia e atat de grava, incat pragmatismul e cel care trebuie sa ne domine acum gandirea.

  6. Nu mai blasfemiati cu ideologia asta de politica cu devotament ca nu-i frumos. Ii invatati pe greii de sus cum se castiga o alegere? Acuma se umplu toate galetile cu rahat si se pregatesc aruncatorii. Fiecare are omul lui care o sa arunce cu zoaie, laturi si fecale. El nu, el o sa fie un om cu capul sus si chiar o sa ia voalat apararea contracandidatului cazut la ananghie.
    E ca o telenovela. Daca te uiti mult la ea stii care este finalul de la inceputul serialului.

    • Trahanache
      am marea rugaminte sa ramanem la un limbaj civilizat….cat despre blasfemie etc etc….chiar nu inteleg ce ati vrut sa spuneti.

  7. Buna seara!! Ana te-am urmarit in mai multe emisunii si la ultimile mai ales pe antena 2 si b1 tv ,ai o mare experienta de viata se vede,dar atata timp cat politicul se va baga in sistemul educational romanesc. partidul din care faci parte a fost la guvernare si a lasat educatia pe ultimul loc ,cred ca trebuie sa se schimbe ceva ca sa paote sa traiesca un cadru didactic daca nu se va ajunge ,nu stiu va fi dezastru,ai spus in-tr-o emisunea ,banul nu conteaza mult,ai dreptate,dar daca nu ai un salariu decent nu poti trai, ori stai in saracie ori emigrezi

    • Marius Tulcea
      imi e teama ca s-a inteles gresit….eu nu am spus ca salariul nu conteaza…din contra. Regret ca s-a inteles asa. Tot ce am incercat sa spun este ca pe langa salariu trebuie sa avem si calitate si o programa adecvata societatii romanesti.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.