Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 7, 2015 in Comunicate, International, Politic, Social | 0 comments

Comisiile pentru afaceri europene din Parlament vor dezbate, marţi, criza imigranţilor din Europa

Ana_Birchall_0421

Comisiile pentru afaceri europene din Parlament vor dezbate, marţi, criza imigranţilor din Europa

ANUNŢ DE PRESĂ

Comisiile reunite pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor şi Senat, împreună cu reprezentanţii comisiilor pentru politică externă, apărare şi ordine publică şi reprezentanţii Comisiei speciale comune pentru aderarea României la spaţiul Schengen, vor dezbate, marţi, 8 septembrie, problema migraţiei în Uniunea Europeană şi criza imigranţilor din Europa. Şedinţa comisiilor reunite va avea loc începând cu ora 12:00, la sala „Drepturilor Omului” din Camera Deputaţilor (Palatul Parlamentului, nivel P), la eveniment fiind invitaţi să participe domnul vice-premier, Gabriel Oprea, şi ministrul Afacerilor Externe, domnul Bogdan Aurescu.

Începând cu ora 15:00, în sala de şedinţe a Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, membrii comisiilor de specialitate reunite se vor întâlni cu ambasadorul Marelui Ducat al Luxemburgului în România, E.S. domnul Christian Biever, pentru a dezbate priorităţile preşedinţiei luxemburgheze a Consiliului Uniunii Europene.

Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, a subliniat că tema migraţiei reprezintă o prioritate pentru Europa, modalităţile de gestionare a fluxurilor cu care se confruntă statele membre UE aflându-se pe agenda dezbaterilor la Conferinţa interparlamentară privind politica externă şi de securitate comună şi politica de securitate şi apărare comună, care a avut loc la Luxemburg în perioada 5-6 septembrie. „Uniunea Europeană trebuie să reafirme principiile solidarităţii, respectând principiul distribuirii echitabile a răspunderii între statele membre şi ţinând cont, în acelaşi timp, şi de expertiza şi experienţa fiecărui stat membru în integrarea imigranţilor”, a declarat Ana Birchall.

Presa este invitată să participe la evenimente. Accesul reprezentanţilor mass-media acreditaţi la Camera Deputaţilor se face pe la intrarea S2. Jurnaliştii care doresc să participe la eveniment şi nu sunt acreditaţi la Parlament sunt rugaţi să trimită o cerere de acreditare temporară, fie prin fax la 021/312.08.27, fie prin e-mail la adresa flux@cdep.ro.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.