Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 2, 2016 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Comisia pentru afaceri europene va organiza o reuniune pe tema prezentării priorităţilor Preşedinţiei olandeze a Consiliului UE

deputat

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor va organiza o reuniune pe tema prezentării priorităţilor Preşedinţiei olandeze a Consiliului UE

ANUNŢ DE PRESĂ

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaților va organiza, miercuri, 3 februarie a.c., începând cu ora 16:00, la sala de şedinţe a Comisiei pentru afaceri europene (nivel P), o reuniune pentru prezentarea priorităţilor Preşedinţiei olandeze a Consiliului Uniunii Europene de către ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Olandei în România Excelenţa Sa, doamna Stella Ronner-Grubacic. La reuniune sunt invitaţi să participe Leonard Orban, consilier prezidenţial, George Ciamba, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe precum şi membri ai Reprezentanţei Comisiei Europene în România, parlamentari şi diplomaţi. Olanda exercită pentru a 12-a oară mandatul de Preşedinţie rotativă a Consiliului UE, trio-ul de preşedinţii reunind Olanda – Slovacia – Malta.

Agenda Preşedinţiei Olandei a Consiliului UE cuprinde teme de prim-plan pentru evoluţia Uniunii precum securitatea şi migraţia, problema locurilor de muncă la nivel european, finanţele europene şi perspectivele zonei Euro sau relaţiile externe ale UE, unde România manifestă un interes deosebit, mai ales cu privire la procesul de extindere a UE şi la evoluţiile Politicii Europene de Vecinătate.

„Din perspectiva României, priorităţile preşedinţiei olandeze a Consiliului UE răspund, ca principiu, obiectivelor politice urmărite în raport cu aria de libertate, securitate şi justiţie. Vom urmări cu deosebit interes în special gestionarea fenomenului migraţionist, asigurarea şi întărirea securităţii frontierei externe a UE precum şi asigurarea funcţionalităţii şi menţinerea spaţiului Schengen”, a declarat Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene.

Presa este invitată să participe la eveniment. Accesul reprezentanților mass-media acreditați la Camera Deputaților se face pe la intrarea S2. Jurnaliștii care doresc să participe la ședința publică și nu sunt acreditați la Parlament, sunt rugați să trimită o cerere de acreditare temporară, fie prin fax la 021-312.08.27, fie prin e-mal la adresa [email protected].

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.