Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 4, 2016 in Comunicate, Economic, International, Politic, Social | 0 comments

Comisia pentru afaceri europene va adopta un aviz negativ motivat faţă de propunerea de modificare a Directivei 96/71/CE privind detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii

AB-deputat2

Comisia pentru afaceri europene va adopta un aviz negativ motivat faţă de propunerea de modificare a Directivei 96/71/CE privind detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii

ANUNŢ DE PRESĂ

 

Pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, 5 aprilie a.c., a Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor se află mai multe avize şi proiecte de opinie privind documentele cu care a fost sesizată pentru examinare, între care şi avizul faţă de proiectul de lege privind ordinul european de protecţie, precum şi un aviz negativ motivat faţă de propunerea de modificare a Directivei 96/71/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 16 decembrie 1996 privind detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii.

La lucrările Comisiei vor participa ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerului Justiţiei, precum şi reprezentanţi ai Parlamentului, ai societăţii civile şi ai mediului academic.

Referitor la propunerea Comisiei Europene de modificare a Directivei 96/71/CE, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene Ana Birchall a arătat că va propune Comisiei adoptarea unui aviz negativ motivat. “Le-am propus membrilor Comisiei pentru afaceri europene să supunem adoptării un aviz negativ motivat faţă de propunerea de modificare a Directivei 96/71/CE privind detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii, ceea ce înseamnă un ‘cartonaş galben’ faţă de poziţia Comisiei Europene. Aşa cum reiese din analiza noastră, în forma actuală, propunerile înaintate încalcă principiile subsidiarităţii, liberei prestaţii a serviciilor și liberei circulaţii a forței de muncă, riscând să afecteze aceste valori fundamentale care stau la baza construcției europene”, a declarat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, Ana Birchall.

Presa este invitată să participe la eveniment. Accesul reprezentanților mass-media acreditaţi la Camera Deputaților se face pe la intrarea S2. Jurnaliștii care doresc să participe la eveniment și nu sunt acreditaţi la Parlament sunt rugați să trimită o cerere de acreditare temporară, fie prin fax la 021/312.08.27, fie prin e-mail la adresa flux@cdep.ro.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.