Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 24, 2015 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Comisia pentru afaceri europene susţine eforturile Georgiei în parcursul de integrare europeană şi euroatlantică

deputat

Ana Birchall: Comisia pentru afaceri europene susţine eforturile Georgiei în parcursul de integrare europeană şi euroatlantică

COMUNICAT DE PRESĂ

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor a suspus dezbaterii, în şedinţa din 24 noiembrie a.c., proiectul de opinie privind piaţa unică digitală pentru Europa. De asemenea, în cadrul şedinţei a fost adoptată o declaraţie de susţinere a parcursului european şi euroatlantic al Georgiei.

Referitor la tema implementării agendei digitale, Ana Birchall a subliniat că “tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor se află la baza tuturor sistemelor economice moderne, creând imense oportunităţi pentru inovare, creştere economică şi locuri de muncă, reprezentând una din priorităţile importante ale Planului Juncker”. De asemenea, în cadrul şedinţei Comisiei pentru afaceri europene, s-a desprins ideea conform căreia realizarea pieţei unice digitale va contribui în mod semnificativ la creşterea competitivităţii economiei europene, la îmbunătăţirea eficienţei în procesele industriale şi creşterea productivităţii, la bunăstarea cetăţenilor europeni, asigurarea coeziunii sociale şi la economii substanţiale pentru administraţiile publice.

“Piața unică digitală poate aduce câştiguri notabile atât pentru consumatori, cât şi pentru IMM-uri sau companii, avantajele pieţei unice digitale fiind multiple: servicii de telecomunicaţii mai bune şi acces la internet, protecţie mai bună a consumatorilor pentru cumpărăturile online, preţuri de livrare mai mici, servicii e-guvernare mai eficiente, standarde înalte de protecţie a datelor, reguli mai clare pentru vânzările transfrontaliere, o mai mare interoperabilitate pentru dezvoltarea mai rapidă a produselor şi serviciilor, un mediu de stimulare a creativităţii”, a adăugat Ana Birchall.

De asemenea, în cadrul şedinţei Comisiei pentru afaceri europene a fost adoptată o declaraţie de susţinere a eforturilor Georgiei în parcursul ei de integrare în NATO şi Uniunea Europeană. “Comisia pentru afaceri europene susţine suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei. Totodată, am subliniat că ţara noastră va sprijini pe mai departe demersurile Georgiei de implementare a reformelor necesare, astfel încât statul georgian să îşi continue parcursul de integrare europeană şi euroatlantică”, a declarat Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.