Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 27, 2016 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Comisia pentru afaceri europene organizează, marţi, dezbaterea cu tema “Schimbarea ordinii internaţionale. Implicaţii pentru România”

official

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor organizează, marţi, dezbaterea cu tema “Schimbarea ordinii internaţionale. Implicaţii pentru România”

ANUNȚ DE PRESĂ

 

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, în parteneriat cu Institutul European din România, vor organiza, marţi, 28 iunie a.c., dezbaterea intitulată „Schimbarea ordinii internaţionale. Implicaţii pentru România”. Evenimentul va urmări provocările şi ameninţările cu care Uniunea Europeană şi lumea întreagă s-au confruntat în ultima perioadă, precum şi schimbările în ce priveşte relaţiile de putere şi condiţiile de securitate care pot determina o schimbare de paradigmă în ce priveşte ordinea internaţională.

Dezbaterea va fi moderată de către Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, iar printre participanţii la dezbatere se vor număra doamna Gabriela Drăgan, directorul Institutului European din România, domnul Ştefan Tinca, secretar de stat pentru politica de apărare şi planificare în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, domnul Dănuț Sebastian Neculăescu, secretar de stat pentru afaceri strategice în Ministerul Afacerilor Externe, domnul general Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General, domnul Iulian Fota, preşedintele Societăţii Academice Europa de Mâine, domnul Iulian Chifu, preşedintele Centrului de Prevenire a Conflictelor, domnul general Teodor Frunzeti, consilier în cadrul Departamentului Securităţii Naţionale din Administraţia Prezidenţială, şi domnul general Ştefan Dănilă, consilier al ministrului Apărării Naţionale.

“Am reuşit să organizăm la Comisia pentru afaceri europene, împreună cu Institutul European din România, o dezbatere atât de relevantă în contextul evoluţiilor cu care ne confruntăm în ultima perioadă în planul relaţiilor internaţionale şi în ce priveşte ameninţările şi vulnerabilităţile de securitate. Evoluţiile recente demonstrează că ne îndreptăm nu doar către o schimbare a relaţiilor de putere şi a condiţiilor de securitate, ci poate chiar către o schimbare de paradigmă în ce priveşte ordinea mondială aşa cum o ştim. Aceste evoluţii pot avea consecinţe dintre cele mai nefaste asupra schimburilor inter-statale viitoare şi, cu precădere, asupra construcţiei europene şi asupra situaţiei politice, sociale şi economice de pe bătrânul continent, însă consider că, în funcţie de răspunsul pe care îl vom avea, individual şi colectiv, prin dialog, consens şi fără reacţii emoţionale, astfel de lecţii pot duce şi către o redeşteptare la nivel european şi internaţional”, a precizat înaintea dezbaterii Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene.

Evenimentul se va desfăşura, marţi, între orele 14:00 – 16:30, la sala de şedinţe a Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, nivel P, Corpul C, Palatul Parlamentului. Presa este invitată să participe la eveniment. Accesul reprezentanților mass-media acreditați la Camera Deputaților se face pe la intrarea S2. Jurnaliștii care doresc să participe la dezbaterea publică și nu sunt acreditați la Parlament sunt rugați să trimită o cerere de acreditare temporară, fie prin fax la 021-312.08.27, fie prin e-mail la adresa flux@cdep.ro.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.