Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 28, 2016 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Comisia pentru afaceri europene organizează dezbaterea publică “Rolul Politicii europene de vecinătate în limitarea efectului crizelor regionale”

Ana_Birchall_deputat

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor organizează dezbaterea publică Rolul Politicii europene de vecinătate în limitarea efectului crizelor regionale”

ANUNŢ DE PRESĂ

Marţi, 29 martie a.c., Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor va organiza debaterea publică “Rolul Politicii europene de vecinătate în limitarea efectului crizelor regionale”. În cadrul dezbaterii vor fi atinse teme de interes precum mizele reformei Politicii de vecinătate şi importanţa consolidării Parteneriatului estic. Dezbaterea va începe la ora 13:00, la sala de şedinţe a Comisiei pentru afaceri europene din Palatul Parlamentului (nivel P, corp B2). Dezbaterea pornește de la Comunicarea Comună către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic și Social European și Comitetul Regiunilor: Revizuirea politicii europene de vecinătate, JOIN(2015) 50 și reprezintă o continuare a dezbaterii publice, organizată de către Comisia pentru afaceri europene la data 12 mai 2015, cu tema “Parteneriatul estic în noua politică europeană de vecinătate”.

La dezbatere vor participa domnul Lazăr Comănescu, ministrul Afacerilor Externe, E.S. domnul Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova în România, E.S. domnul Ilia Giorgadze, ambasadorul Georgiei în România, domnul Teofil Rendiuk, însărcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei Ucrainei în România, domnul Cristian Bădescu, consilier de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, domnul Teodor Frunzeti, consilier în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, domnul Alexandru Cumpănaşu, preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, doamna Gabriela Drăgan, director general al Institului European din România, domnul Dan Dungaciu, directorul Institutului de Știinţe Politice și Relaţii Internaţionale al Academiei Române, domnul Iulian Fota, președintele Societății Academice Europa de mâine, domnul Iulian Chifu, președintele Centrului de prevenire a conflictelor, reprezentanţi din sfera instituţiilor guvernamentale, parlamentari precum şi reprezentanţi ai societăţii civile şi ai mediului academic.

Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, a subliniat că „dezbaterea actuală vine în continuarea dialogului din primăvara anului trecut pe tema Parteneriatului estic şi a Politicii de vecinătate, aratând preocuparea Comisiei de a analiza contextul regional şi de a oferi răspunsuri utile privind mizele Politicii de vecinătate în actualul climat dominat de escaladarea ameninţărilor de securitate în interiorul Uniunii Europene”.

Presa este invitată să participe la eveniment. Accesul reprezentanților mass-media acreditați la Camera Deputaților se face pe la intrarea S2. Jurnaliștii care doresc să participe la ședința publică și nu sunt acreditați la Parlament, sunt rugați să trimită o cerere de acreditare temporară, fie prin fax la 021-312.08.27, fie prin e-mail la adresa [email protected].

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.