Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 29, 2016 in Comunicate, Politic | 0 comments

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaților organizează, marți, 30 august, prima reuniune a Grupului de lucru dedicat implementării Convenției de la Istanbul

Birchall_Ana

ANUNŢ DE PRESĂ

La inițiativa deputatului Ana Birchall, parlamentar de referință al Legislativului român la Consiliul Europei pe problema prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor organizează o întâlnire a Grupului de lucru dedicat implementării Convenției de la Istanbul. Partenerul principal al Comisiei pentru afaceri europene în această inițiativă este UNICEF România, prin ambasadorul său, Sandie Blanchet.

Prima dezbatere a Grupului de lucru dedicat monitorizării implementării Convenției de la Istanbul în România va fi moderată de către Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor. Grupul este format din reprezentanți ai Guvernului, ai Parlamentului, ai organizațiilor internaționale, ai societății civile și ai mass-media.

“Cu toţii trebuie să spunem un „NU” hotărât violenţei domestice de orice fel, fie că vorbim de violenţa împotriva femeilor, fie de violenţa împotriva copiilor. Un prim pas este organizarea acestui Grup de lucru, care se dorește a fi o platformă de dialog între legislativ, autorități guvernamentale, reprezentanții serviciilor sociale, societatea civilă, precum și mass-media. Scopul acestor reuniuni este de a înlesni colaborarea dintre toți actorii implicați astfel încât să ajungem cât mai repede la cele mai bune soluții legislative în acord cu principiile exprimate în Convenția de la Istanbul. Totodată, ne dorim să stabilim împreună un calendar conform căruia să fie operate modificările necesare în legislație, precum și să monitorizăm implementarea acestora”, a declarat Ana Birchall, în contextul primei reuniuni a Grupului de lucru.

Reuniunea va avea loc, marţi, 30 august, începând cu ora 11.30, la sala de şedinţe a Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, nivel P, Corpul C, Palatul Parlamentului.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.