Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 27, 2016 in Comunicate, Economic, Politic, Social | 0 comments

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor o va audia pe Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene

AB_official

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor o va audia pe Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene

ANUNŢ DE PRESĂ

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor o va audia, luni, 29 februarie, pe doamna Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene. În cadrul audierii vor fi abordate aspecte ce ţin de stadiul absorbţiei fondurilor europene, situaţia alocărilor pentru exerciţiul bugetar 2014-2020, stadiul proiectelor fazate, precum şi a celor prefinanţate. Audierea va avea loc la sala de şedinte a Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor (nivel P), începând cu ora 13.00.

Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, a declarat, în contextul audierii ce va avea loc luni, că se aşteaptă ca doamna ministru să ofere “răspunsuri mult mai punctuale şi exacte decât răspunsurile trimise în scris la întrebările adresate de Comisia pentru afaceri europene” cu privire la strategia vizată de Ministerul Fondurilor Europene în direcţia dezvoltării economice a României, precum şi în ceea ce priveşte alocările prin care decalajele dintre regiuni să fie eliminate. “La momentul în care actualul guvern a fost învestit în funcţie, misiunea prioritară pe care şi-a asumat-o a fost aceea de a valorifica la maximum avantajul fondurilor europene. Sper ca Ministerul Fondurilor Europene să nu se mai rezume doar la a constata responsabilii pentru întârzierile la plăţi, depunerea proiectelor sau punerea în dezbatere a ghidurilor, ci să îşi şi asume un rol activ în rezolvarea cauzelor, astfel încât să eliminăm această tendinţă din practică de a găsi beneficiarul ca fiind vinovatul de serviciu! România nu are voie să piardă trenul fondurilor europene în exerciţiul bugetar 2014-2020, bani pe care sper ca ţara noastră să îi absoarbă în totalitate. Banii europeni reprezintă o garanţie pentru dezvoltarea şi modernizarea României, fiind bani care se cuvin României”, a subliniat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene.

Presa este invitată să participe la eveniment. Accesul reprezentanților mass-media acreditați la Camera Deputaților se face pe la intrarea S2. Jurnaliștii care doresc să participe la ședința publică și nu sunt acreditați la Parlament, sunt rugați să trimită o cerere de acreditare temporară, fie prin fax la 021-312.08.27, fie prin e-mail la adresa [email protected].

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.