Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 5, 2012 in Economic, Featured, Politic | 5 comments

Comisia Europeana a redus prognoza de crestere a Romaniei!

In timp ce puterea este ocupata sa croseteze aliante electorale si sa inventeze sigle sub care sa se ascunda in incercarea de a pacali electoratul, iata ca dinspre Comisia Europeana ne vine un avertisment cum nu se poate mai serios despre directia deloc buna in care merge economia romaneasca: Comisia Europeana a revizuit in scadere prognoza privind Produsul Intern Brut al Romaniei pentru acest an, considerand ca estimarea de 2,1% inaintata in toamna era mult prea optimista si ca vom avea o crestere de doar 1,6%. Motivul? Comisia Europeana nu are incredere in capacitatea Romaniei de a compensa prin investitii si consum intern efectele negative ale perturbarilor din zona euro si ale turbulentelor de pe pietele financiare. 

Si nici nu este de mirare tinand cont de contraperfomantele actualilor guvernanti in privinta atragerii de fonduri europene si de felul in care se fac investitiile publice la noi (cu costuri supraevaluate in beneficiul clientelei politice si pe criterii care nu au aproape niciodata legatura cu necesitatile reale ale comunitatilor, ci cu culoarea politica a alesilor locali). Cat priveste consumul intern, pentru oricine altcineva decat pentru reprezentantii puterii este evident ca acesta nu se poate duce decat in jos de vreme ce salariile si pensiile s-au redus iar preturile bunurilor si serviciilor au tot crescut (si exista perspective sa creasca in continuare, inclusiv ca urmare a prognozatei liberalizari preturilor la energie si gaze).

Problema este ca, daca previziunile Comisiei se vor adeveri, se va inregistra o scadere a veniturilor la buget de aproximativ 270 de milioane de euro care, adaugata la rata catastrofala de absorbtie a fondurilor europene si la alte “nerealizari” la capitolul venituri, vor face o gaura semnificativa in bugetul pe 2012. Iar actuala putere a demonstrat deja ca nu stie sa acopere asemenea gauri decat intr-un singur mod: taind de la oameni si marind taxele. Ceea ce inceamna un singur lucru: SARACIE.

5 Comments

 1. Nu am sa inteleg niciodata de ce opozitia din Romania isi manifesta bucuria daca tarii nu-i merge bine.

  • Nu vad in acest articol vreo manifestare a bucuriei. Chiar nu am vazut ca Opozitia sa se bucure daca tarii nu-i merge bine. Dimpotriva!

  • Tibi
   chiar nu inteleg unde vezi ca ma bucur! Nici chiar daca am dreptate nu ma bucur. In schimb nu pot taxa prostia, manipularea si dezinformarea.

 2. Poate doar mi se pare ca opozitia este bucuroasa ca puterea face si greseli (cateodata).
  Desi logic ar fi sa fie multumita cand adversarul greseste si sa fie nemultumita cand adversarul muta corect.
  PS.Am uitat care este aspectul care m-a facut sa vad o oarecare bucurie a opozitiei.Sunt nevoit sa imi cer iertare pentru asta.

  • Stii Tibi… sunt vremuri cand nu poti fi multumit daca adversarul greseste…

Trackbacks/Pingbacks

 1. A 54-a zi pentru România | Teologie pentru azi - [...] Ana Birchall: „Comisia Europeana a revizuit in scadere prognoza privind Produsul Intern Brut al Romaniei pentru acest an, considerand…
 2. Barack Obama: “The one thing we have not done is we have not launched a war” « Motanul Incaltat - [...] la un loc amandoua si dispune de o forta militara si logistica mai mare decat cele doua. America a…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.