Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 8, 2015 in Comunicate, Economic, International, Politic | 0 comments

Colaborarea inter-instituţională dintre Parlamentul României şi Comisia Europeană este foarte importantă şi trebuie continuată şi aprofundată, în special pe proiectele majore care afectează cetăţenii Uniunii Europene

VD1 VD2

Colaborarea inter-instituţională dintre Parlamentul României şi Comisia Europeană este foarte importantă şi trebuie continuată şi aprofundată, în special pe proiectele majore care afectează cetăţenii Uniunii Europene

COMUNICAT DE PRESĂ

În cadrul întâlnirii membrilor comisiilor de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor cu vicepreşedintele Comisiei Europene (CE) responsabil pentru zona euro și dialog social Valdis Dombrovskis, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor Ana Birchall a susţinut că “evoluţia bună a economiei româneşti în ultimii ani ne plasează într-o poziţie mai bună pentru recuperarea decalajelor de dezvoltare, în vederea pregătirii procesului de aderare la zona euro”.

“Planul de investiții strategice al Comisiei Europene, cunoscut drept planul Juncker, este unul deosebit de important pentru România. Dorim ca ţara noastră să beneficieze cât mai mult de pe urma proiectelor finanţate prin acest plan şi am discutat cu Comisarul european despre pârghiile prin care România poate să maximizeze oportunităţile planului Juncker pentru români”, a declarat Ana Birchall.

Ana Birchall a apreciat susţinerea Comisiei Europene pentru adoptarea legii privind insolvenţa persoanelor fizice: “Apreciez că atât Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială, cât şi Comisia Europeană au înţeles necesitatea adoptării şi în România a legii privind insolvenţa persoanelor fizice. Apreciez expertiza tehnică de calitate şi dialogul onest pe care l-am avut cu reprezentanţii CE pe tema acestui proiect legislativ iniţiat şi susţinut de mine în Parlamentul României”.

În încheiere, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor a salutat vizita vicepreşedintelui CE, şi a subliniat că „parteneriatul şi dialogul constant dintre Parlamentul României şi Comisia Europeană pe proiecte de importanţă naţională sunt esenţiale pentru români, pentru că aduc instituţiile europene mai aproape de cetăţeni. Această colaborare inter-instituţională este foarte importantă şi trebuie continuată şi aprofundată, în special pe proiectele majore care afectează cetăţenii Uniunii Europene”.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.