Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 14, 2010 in Politic | 8 comments

Circ in Parlament!

astazi un nou episod si deja o obisnuinta a vietii noastre politice…trist, jalnic si infricosator pentru starea institutiilor si democratia din tara noastra.

In opinia mea judecatorii de la Curtea Constitutionala ar trebui recrutati numai dintre practicienii in drept (sigur, cu dreptul de a fi nominalizati de diverse institutii, asa cum se intampla si in alte state) si trebuie sa aiba o singura loialitate: legea (si aplicare ei!). Altfel nu vom putea cladi institutii solide in acesta tara.

PS: cu titlu de exemplu, nominalizarea Soniei la Curtea Suprema de Justitie a SUA, unde CV-ul si activitatea profesionala chiar conteaza fiind apreciate si respectate!

Oare nu credeti ca a venit timpul sa inlaturam dictatura non valorilor, acest cancer al societati!? Pana cand sa mai plecam capul?

Eu cred ca timpul actiunii a sosit! Sper ca si tu…

UPDATE: Ştefan Minea, propus de PD-L, a fost ales judecător la CC după o şedinţă maraton cu injurii, tăieri de microfoane şi lanţ viu în jurul urnei. Detalii despre desfasurarea sedintei aici.

8 Comments

 1. gresala in romania in privinta judecatorilor la curtea constitutionala pleaca din constitutie.
  modelul amrican este de departe cel mai bun.
  acolo presedintele numeste judecatorii. pe viata.
  inlaturarea dictaturii non valorilo … greu de realizat.
  non-valorile conduc pentru ca sunt votate de alte mii de non valori.
  de fapt de oameni care si-au vandut valoarea lor umana pt o sticla de ulei, o galateata, 1 kil de zahar sau unul de orez…

 2. Greata totala !

 3. Mentalitatea „romaneasca” este principalul obstacol al societatii romaneshti in drumul spre „mai bine”. Am sa enumar numai cateva caracteristici care domina in present societatea roamneasca: intoleranta, iresponsabilitatea, minciuna, suprficialitatea, furtul (sport national alaturi de baut), shi zeflemeaua. Toate aste „tolerate” duc la slabirea (diluarea) institutiilor statului democratic. Cu parere de rau Ana, eu vad ca tu eshti foarte entuziasta cand zici ca „timpul actiunii a venit” eu spun ca nu a venit inca, (pentru ca cu cateva flori nu se poate face primavara) mai aveti de indurat, cred ca te-ai nascut nitel prea devreme.
  PS. Te rog nu mai face referire la USA cand compari „ceva ” din Romania. este total nepotrivita o astfel de comparatie…….incearca sa cauti modele in Europa….cred ca s-ar potrivi mai bine.

  Sa auzim numai de bine!

 4. Ceva multumiri minerilor ? Presedintele de onoare al partidului din care faceti parte a dat tonul iar dl Ponta e prea mic sa iasa in fata. Sau nu este voie sa mentionati micul „incident regretabil”. Cam asta e politica moderna si europeana a PSD minciuna prin omisiune, demagogie si iresponsabilitate.

 5. @ Ana

  De ce sa-shi ceara scuze Blade Runner ?
  Pentru ca tu faci parte dintr-un partid care are ca lider onorific un CRIMINAL (Ion Iliescu). Pentru ca voi PSD-ishti „moderni” ca tine nu sunteti de acord (nu vreti) sa-l demascatzi?
  Nu Ana,nu el trebuie sa-shi ceara scuze….tu ar trebui sati ceri scuze ca faci parte din acest partid plin de lichele shi reptile ale vechiului regim.
  Daca nu-ti convine ce am zis despre tine shi intradevar eshti plina de patriotism, cum ai mai declarat, injghebeaza un nou partid (social democrat), dar nu te mai compromite lauteri de EI.

  Sa auzim numai de bine!

  • un emigrand din canada
   sau poate luptam mai multi sa reformam si sa modernizam acest partid! si sa stii ca sunt lichele dar si oameni de valoare in toate partidele politice.

   • astea sunt doar vorbe in vant…………….pai cum il reformati daca l-ati schimbat pe Geoana cu un alt „half brain”….Daca te intreb sa-mi dai numai cateva nume care lupta alaturi de tine sa schimbe fata PSD, te-am pus in mare incurcatura…..Parerea mea ca daca mai stai mult in PSD te compromiti ca
    politician……indiferent daca duci o politica „paralela” facandu-ti o imagine alta decat a partidului. Nu-mi ramane decat a zice”CINE SE ASEAMANA SE ADUNA” .

    Sa auzim numai de bine!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Circ in Parlament « standard.ro | Platforma de comentarii, bloguri si opinii MONEY.ro - [...] tăieri de microfoane şi lanţ viu în jurul urnei. Detalii despre desfasurarea sedintei aici. .textads-links{width:480px}.textads-links-item{padding:10px}.textads-links-item [...]

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.